Eveniment-Social

SURPRIZA! Mii de profesori ieseni ar putea lua salarii majorate de luna viitoare

Publicat: 18 sept. 2015
1

La mijlocul acestei saptamani, prof. Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi, a participat la discutii cu reprezentantii Ministerului de Finante, Ministerului Muncii si Ministerului Educatiei. Principala tema a fost cea legata de majorarile salariale pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar romanesc.

„Reprezentantii Guvernului Romaniei ne-au cerut un ragaz de gandire pana la data de 10 octombrie 2015, pentru a fi analizata si verificata situatia financiar contabila la nivel national din ultimele noua luni. Dupa acest moment, avem promisa o majorare salariala de 15 la suta incepand cu 1 noiembrie 2015, a declarat prof. Laviniu Lacusta. Oficialii Executivului au înaintat sindicatelor din învatamânt urmatoarele propuneri: zece la suta majorare de la 1 decembrie 2015, în cazul în care nu intra în vigoare Legea Salarizarii la 1 decembrie 2015, aprobarea Legii Salarizarii cu o majorare estimata de 25 la suta din cresterea totala, tot începând cu 1 decembrie 2015, o posibila crestere de 15 la suta de la 1 noiembrie 2015 sau 20 la suta de la 1 decembrie 2015, daca nu intra în vigoare Legea salarizarii si dupa ce se va cunoaste executia bugetara la noua luni, acest lucru se va sti în jurul datei de 10 octombrie 2015, dar si plata tuturor sentintelor judecatoresti în anul 2015.

Citeste si: Criza profunda pentru mii de profesori ieseni. Totul este legat de banii pe salarii

Citeste si: Stirea anului pentru toti profesorii ieseni! Intr-o luna vor primi cea mai tare veste

Citeste si: O noua veste buna pentru sute de profesori ieseni! Bani in plus la salarii
Comentarii
  • de unde bani , din cardurile de sanatate . Un asitent medical are in prezent salariul unei femei de servici din ministerul de interne , in invatamint in primavara lui 2015 , in urma proceselor cistigate ,cadrele didactice au luat bani cu sacii (banii din urma / majorile salariale ).
    IN SANATATE , DACA E CRACUIN ESTI LA SERVICI, DE PASTI ESTI LA SERVICI ……..ZIUA ESTI LA SERVICI ,NOAPTRE ESTI LA SERVICI …IN INVATAMINT ….PENTRU 4 ORE PE ZI SI NU AI RESPONSABILITATI CA IN SANATATE , NU LUCREZI CU VATA UNUI OM , NU AI RISC DE BOLI PROFESIONALE (SIDA , SIFILIS , HEPATIE ,RADIATII,….. LUATE DE LA LOCUL DE MUNCA SI LE MAI DUCI SI ACASA ).IN INVATAMINT CUM STII SA TE IMPUI IN FATA CELOR PE CARE-I FORMEZI ASA II AI !

    • aloo cumetre dc spui ca profii nu au raspunderi pt viata unui om ? toate bolile pleaca din lipsa unei educatii alimentare etc. daca profii ar educa viitorii cetateni ai romaniei sa manance sanatos sa faca sport si sa aiba grija de viata lor voi nu ati mai avea pacienti :)) toate bolile incepand cu o raceala si pana la cancer au ca efect proasta alimentatie si lipsa sportului lucruri care s epun la punct la scoala in general. si vezi ca va da 25 % de la 1 octombrie asa ca nu te mai plange. eu am cunoscut asistenti pe salvare care au si 2500 ron. de unde dracu scoti datele alea cu femeia de servici?

  • Vestea asta falsa o sa va coste pe toti o crestere de preturi. Cum vad taranii si nu numai, ca ar putea creste salariile, cum cresc preturile de zece ori. Un kg de fasole verde costa acuma intre 6 si 8 lei, gogosarii costa 5 lei. De ce nu aveti rabdare sa anuntati tampenii din astea cand vor avea un suport legislativ???? Desi nici alea nu se respecta.

Adauga un comentariu