Local

Surpriza la Iasi! Iata cea mai cautata marca de masina

Publicat: 21 ian. 2014
1

@ Sute de ieseni si-au cumparat autoturisme de ultima generatie de la dealerii auto din municipiu si judet @ Paradoxal, anul trecut nu s-au mai cautat masinile de firma, in topul vanzarilor fiind autoturismele produse in tara

Zeci de autoturisme Dacia au fost achizitionate de catre ieseni in decursul anului precedent. Masina produsa in Romania a fost preferata in detrimentul altor marci. De altfel, in 2013 iesenii au preferat sa-si achizitioneze masini de clasa mica, fata de cele compacte. In judetul Iasi, anul trecut s-au vandut aproximativ 40 de autoturisme tip SUV. Ceva mai bine stau masinile SUV compact care au vandut aproximativ 200 de unitati. In Iasi, cele mai cautate marci au fost Dacia, cu 40 de unitati vandute, dar si cele Ford, cu 30 de unitati vandute. Doar 17 autoturisme marca Toyota s-au vandut in Iasi, in timp ce doar 15 autoturisme marca Volkswagen s-au achizitionat in judet. Totodata, alte 12 masini marca Renault au fost cumparate de catre ieseni in decursul anului precedent.

In judet s-au vandut 563 de autoturisme tip Dacia, alte 369 unitati marca Ford, 178 de masini marca Toyota, precum si 129 de unitati marca Peugeout, in vreme ce Renault a vandut doar 120 de unitati. In total, in intreg judetul s-au cumparat 27 de tipuri de marci. Dintre acestea, 19 marci s-au vandut sub 50 de unitati. „Anul 2013 a fost un succes, ca ultimii ani de altfel. Dacia a reusit sa vanda cu 10 la suta mai multe unitati noi fata de anul precedent. Ultimele modele de Dacia Duster, Logan si Sandero ofera, pe langa siguranta, si un bun procentaj in raportul pret-calitate”, a sustinut Bogdan Pitigoi, presedintele Grupului de firme Tester. 

Ultimele 4 luni ale anului 2013 au fost un real succes, astfel ca atat dealerii auto din Iasi, cat si cei din Romania si Uniunea Europeana spera ca 2014 sa asigure vanzari record pentru ultimii 4-5 ani. „In 2013 piata auto din Iasi a avut scaderi de 6,6 la suta fata de anul precedent, insa in ultimele 4 luni au fost vanzari mult mai bune, si au reusit sa aduca procentajul la doar 1,7 la suta. Asteptam noile norme legislative si eventuale schimbari in legislatie, pentru noul an. Eu, unul, insa ma declar multumit, deoarece anul trecut am avut o crestere de 5 la suta fata de anul precedent”, a precizat Gabriel Manolache, dealer auto la Toyota, Ford si Lexus.
Adauga un comentariu