Actualitate

SURPRIZA de PROPORTII. Un grup de liceeni si studenti prezenti la un mall din Iasi, au experimentat ASTA – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 04 oct. 2016

@ Ieri, timp de ore bune, cateva mii de liceeni si studenti au luat parte la un experiment inedit si extrem de important pentru viitorul lor @ Totul s-a intamplat la Palas Iasi @ Surprinzator, chiar daca aveau sansa sa plece in strainatate, tinerii au declarat ca prefera sa muncesca si sa urmeze o universitate din tara, daca au oportunitatea

Ieri, 4 octombrie 2016, Palas Iasi a gazduit cea de-a XVI-a editie a Romanian International University Fair – RIUF, cel mai mare targ international de universitati din România. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a peste 3.000 de liceeni si de studenti care au avut sansa sa obtina informatii reale despre studiul international, chiar de la reprezentanti ai universitatilor din strainatate. De peste zece ani, targul creeaza o legatura directa intre studentii romani si mediul academic international, usurand procesul de admitere la o universitate din afara tarii.

Celebre universitati, din top 100 mondial, prezente in Capitala Moldovei

Inca de la ora deschiderii, sute de persoane din toata zona Moldovei au ajuns la editia din acest an a RIUF. La targ s-au prezentat ofertele a aproximativ 50 de unitati de invatamant superior, majoritatea din strainatate. Fie ca a fost vorba de universitati din Marea Britanie, Olanda, Germania, sau din Iasi, precum Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi, toate acestea s-au prezentat cu oferte atractive, tentante, in special pentru liceeni sau absolventi de clasa a XII-a. De remarcat faptul ca, au fost inclusiv unitati educationale aflate in top 100 mondial ca notorietate sau performanta.

Citeste si :  Romanian International University Fair, pe 22 martie, la Iasi

„Peste 50 de universitati si institutii de învatamânt din Europa si din lume au venit sa le ofere vizitatorilor târgului informatii valoroase despre mii de programe de studiu, dar si despre bursele si sursele de finantare la care pot avea acces tinerii români care aleg sa învete mai departe în România sau în strainatate. Este vorba de 5.000 de programe de studiu la nivel licenta, masterat, MBA si doctorat. Cei care vor trece pragul RIUF au oportunitatea sa afle informatii despre taxele de scolarizare, posibilitatile de finantare, bursele, procedurile de aplicatie si oportunitatile de internship puse la dispozitie de cele peste 50 de universitati prezente la RIUF. Marea Britanie, Olanda, Germania, Franta si România sunt doar câteva dintre tarile care au avut reprezentanti ai universitatilor la Palas Congress Hall Iasi. Tot ceea ce trebuie sa stie un tanar despre costurile si posibilitatile de finantare ale studiilor în strainatate au fost oferite la RUIF, iar participantii au putut afla si informatii practice si de actualitate despre programele de studiu oferite, sursele de finantare si bursele la care au acces”, a transmis Firuta Slevoaca, coordonator regional RIUF pe Moldova.

Citeste si :  Universitatea Tehnica, in prim-planul manifestarilor Targului International RIUF 

Surpriza! Au fost la cautare universitatile din tara!

Surprinzator, chiar daca aveau sansa sa plece in strainatate, tinerii au declarat ca prefera sa muncesca si sa urmeze o universitate din tara, daca au oportunitatea. „Chiar mi-as dori sa studiez in tara, asta daca exista o asemenea posibilitate. Eu sunt interesat de programe academice pe zona Arhitecturii. Desigur, oricand as fi dispus sa am si un job in timpul facultatii, pentru a ma putea intretine si a avea o independenta financiara. Nu am mirajul strainatatii si imi doresc sa reusesc in tara mea, sa fiu un bun profesionist si sa pot face ceva aici”, a marturisit unul dintre liceenii participanti. Dincolo de toate acestea, relevant este ca alti participanti la RUIF au precizat ca vor pleca sa studieze in strainatate pentru ca, dupa finalizarea acestei etape, sa se intoarca acasa pentru a putea aplica ceea ce au invatat acolo.

Citeste si :  Cel mai mare targ international de universitati ajunge la Iasi – FOTO
Adauga un comentariu