Local

Surpriza de proportii in dosarul prostituatei din portbagaj: a murit acuzatul

Publicat: 10 oct. 2011
1

@ Ioan Giurgiuveanu, batranul in masina caruia a fost gasita o prostituata moarta, a decedat la spital, in urma unei interventii chirurgicale complexe @ Barbatul avea probleme mai vechi la ficat @ A decedat inainte de a afla daca va fi pus sub acuzare pentru uciderea Luciei Mahmote @ Medicii legisti nu au dat explicatii foarte clare cu privire la moartea prostituatei

Ioan Giurgiuveanu, de 69 ani, barbatul suspectat ca ar fi ucis o prostituata si ar fi bagat-o in portbagajul autoturismului sau, a decedat in urma cu doua zile, la spital. Dupa producererea accidentului, in urma caruia a iesit la suprafata toata povestea, Giurgiuveanu a fost internat cateva zile, insa si-a revenit si a mers acasa. Ulterior, problemele de sanatate pe care le avea dinainte s-au complicat. Saptamana trecuta a fost internat din nou, pentru a fi operat la ficat. La scurt timp dupa interventie, starea de sanatate a devenit extrem de instabila, cumulat cu problemele cu inima pe care le avea. A fost dus si la Spitalul C.I. Parhon din Iasi, insa medicii nu au mai reusit sa-l salveze.
Rudele prostituatei, care au solicitat de la bun inceput arestarea barbatului pentru omor, sustin ca a intervenit Dumnezeu si a facut dreptate. Avand in vedere ca barbatul, suspectat pentru moartea prostituatei, a decedat la randul sau, procurorii ar trebui sa finalizeze intr-un termen mai scurt dosarul. Din datele oferite de medicii de la Institutul de Medicina Legala Iasi reiese ca femeia a murit ca urmare a blocarii cailor respiratorii prin presarea cu un corp moale, astfel incat sa nu ramana urme. Conform datelor oferite de anchetatori, ar fi vorba de un tip de moarte cu totul atipic, ce va pune in mare dificultate stabilirea incadrarii juridice corespunzatoare faptei comise de Ioan Giugiuveanu. In clasificarile medicilor legisti, acest deces mai e numit moarte prin inhibitie sau moarte reflexa.

Moarte violenta

Este o moarte violenta, ce se produce la indivizi sanatosi, care ies cu o „autopsie alba”, avand o reactivitate particulara la agresiune. Se ajunge la o astfel de moarte mai ales in sporturile extreme, violente, atunci cand dintr-o lovitura, nu neaparat foarte puternica, se blocheaza centrii nervosi care gestioneaza sistemul respirator. Cu putin timp inaintea decesului, ar fi trebuit sa existe un moment traumatic asupra unei zone recunoscute ca fiind reflexogena, de exemplu zona laringiana. „In mod cert, moartea a fost violenta, oarecum atipica, in sensul ca prin presarea puternica a cailor respiratorii s-a realizat inhibitia centrilor nervosi care controleaza respiratia. Acest fapt se poate datora fie in contextul unei lovituri suportate in contextul accidentului rutier, fie in urma unei agresiuni intentionate, fapt ce urmeaza a fi stabilit prin necropsia cadavrului”, au precizat anchetatorii. 

Astfel, rezultatul testului histopatologic, in urma caruia au fost analizate tesuturile din zona gatului, pentru a vedea daca femeia a fost stransa de gat sau nu, lasa ancheta in ceata. Inmormantarea lui Ioan Giurgiuveanu va avea loc zilele viitoare.
Adauga un comentariu