Eveniment-Social

Suplimentare de milioane de lei pentru spitalele iesene

Publicat: 20 mart. 2011
1

@ Cele sase unitati medicale aflate in subordinea Consiliului Judetean Iasi vor beneficia de o suplimentare de 3 milioane lei, fonduri venite de la Ministerul Sanatatii @ Cea mai mare suma de bani va fi alocata Spitalului de Copii Sf. Maria

Spitalele iesene aflate in subordinea Consiliului Judetean Iasi vor beneficia de o suplimentare de trei milioane lei in urma unei solicitari adresate de institutia judeteana Ministerului Sanatatii. Chiar daca plafonul initial stabilit de minister a fost de 214 milioane lei, autoritatea judeteana a cerut o suplimentare de fonduri, iar ministerul a mai acordat 3 milioane lei. Proiectul va fi discutat la finalul acestei saptamani, intr-o noua sedinta a plenului Consiliului Judetean, fondurile urmand sa fie distribuite catre toate cele sase unitati medicale aflate in subordinea institutiei iesene. Majoritatea fondurilor vor fi directionate catre Spitalul de Copii Sf. Maria, respectiv 1.053.000 lei. Spitalul de Urgenta Prof. Dr. Nicolae Oblu va beneficia de 559.000 lei, Maternitatea Cuza Voda – 547.000 lei, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 439.000 lei, iar unitatea de boli infectioase Sf. Parascheva va primi 252.000 lei. Cele mai putine fonduri vor fi directionate catre Maternitatea Elena Doamna, doar 150.000 lei.

Un milion pentru un tomograf

Autoritatea judeteana va aloca aproximativ un milion de lei pentru achizitia unui computer tomograf la Spitalul de Copii Sf. Maria. Aparatura din unitatea medicala mentionata se numara printre prioritatile pe care Consiliul Judetean le-a stabilit in cursul acestui an. Spitalul va beneficia de 817.000 lei pentru achizitia acelui computer tomograf, dar si de 194.000 lei pentru reparatii capitale la sectia de oncologie. Tot pentru reparatii capitale la sectia de oncologie, dar la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu, CJ a alocat 679.000 lei.
Aceste sume reprezinta contributia de 3 la suta a Consiliului Judetean la investitiile demarate in unitatile medicale de catre Ministerul Sanatatii.
Adauga un comentariu