Local

Sume exorbitante pentru reclama! Se intampla intr-o institutie din Iasi

Publicat: 15 iul. 2014
1

@ Consilierii judeteni nu i-au mai permis liberalului Cristian Adomnitei sa-si faca reclama din bani publici @ Adomnitei nu se va putea bucura de o reclama agresiva in jurul sau la inaugurarea lucrarilor de la aeroport @ Seful CJ a vrut zece mii de euro pentru bannere, proiectoare si alte aspecte care i-ar fi sporit capitalul de imagine

Cristian Adomnitei nu se va mai bucura de o festivitate uriasa in momentul inaugurarii pistei noi de la Aeroportul International Iasi. Desi liberalul din fruntea Consiliului Judetean Iasi a solicitat alocarea a zece mii de euro pentru a-si face reclama pe bani publici in momentul inaugurarii pistei, alesii judetului nu i-au satisfacut poftele. Consilierii judeteni au aprobat alocarea a doar doua mii de euro, festivitatea limitandu-se doar la strictul necesar si deplasarea spre aerogara. Cu toate acestea, Adomnitei solicitase cei zece mii de euro pentru alte scopuri. Doua mii de euro urmau sa fie alocati doar pentru transportul persoanelor, in vreme ce cateringul costa 1.600 de euro, iar un spectacol aerian si cateva bannere amplasate in jur urmau sa coste 1.500 de euro. Alti 2.500 de euro urmau sa fie alocati pentru un ecran gonflabil si un dispozitiv de proiectie, in vreme ce corturile unde ar urma sa fie asezata masa festiva costau 2.000 de euro. Alti 400 de euro mai costau alte doua bannere. „Solicitam limitarea sumei la cea data si la inceperea lucrarilor. Suma de 10.000 de euro mi se pare o suma foarte mare. Panglica se poate taia si fara risipa de bani publici. Cetatenii din judetul Iasi au vazut ani de razboaie si nu cred ca se mai asteapta la un nou Aeronautic Show cu baloane si majorete. Ar trebui sa revenim cu picioarele pe pamant si sa votam o suma normala”, a spus Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni PSD. In schimb, liberalii s-au aratat nemultumiti de faptul ca ceilalti consilieri nu au fost de acord cu proiectul lui Adomnitei.

Citeste si: SCANDALOS! Urmasii lui Ceausescu de la Iasi toaca zeci de milioane din banii iesenilor – FOTO

„Ceea ce a dorit conducerea Consiliului Judetean Iasi a fost promovarea Iasului, ca aici se intampla lucruri bune si ca avem o administratie care sustine proiectele comunitatii, o pista noua, deschiderea judetului catre investitii. O suma de zece mii de euro era potrivita pentru un astfel de eveniment. Trebuiau sa participe 500 de persoane. O comparatie cu evenimentul de la demararea lucrarilor nu este acceptabila pentru ca acolo nu era o zona de securitate atat de mare precum cea de acum. Am considerat ca o astfel de suma e binevenita pentru a arata ca Iasul se deschide investitiilor. Au venit cu aceeasi viziune ingusta, sa ramanem inchisi si sa facem economii „, a mentionat Eduard Boz, liderul de grup al consilierilor judeteni PNL. Cristian Adomnitei nu a fost prezent la aceasta sedinta de Consiliu Judetean, el preferand sa nu dea ochii cu majoritatea din institutie dupa ce mai toate proiectele promovate de el au fost respinse.
Adauga un comentariu