National

SUCEAVA: Iata cum se repara drumurile. Localnicii au ramas fara cuvinte cand au vazut ce fac muncitorii

Publicat: 22 mai 2015

Un drum comunal din judetul Suceava, modernizat cu aproape zece ani in urma cu fonduri europene, a ajuns sa fie „plombat” acum cu nisip si pietris. Primarul care a dat ordinul de acoperire a gropilor cu balast nu intelege de ce il critica localnicii, avand in vedere ca lucrarea se face pe bani putini.

Drumul comunal care leaga comuna Stulpicani de Negrileasa a fost modernizat in 2006 pe bani europeni. De atunci, cei 6 kilometri de sosea au avut nevoie de mai multe reparatii, dar ultima i-a lasat fara cuvinte pe localnici, potrivit Monitorul de Suceava.

Angajatii firmei delegate de primaria locala pentru a face lucrari de mentenanta au inceput sa plombeze gropile cu nisip si pietris.

„Peste gropile mari se pune balast, pentru a se putea circula, e o lucrare provizorie pana cand vine reparatia cu stratul de uzura”, explica Vasile Zamcu, administratorul firmei motivul pentru care muncitorii lui aruncau nisip in gropile de pe drum.

El se scuza insa si spune ca solutia a venit de la primarie si ca firma sa nu face altceva decat sa execute lucrarea ceruta.

Primarul comunei Stulpicani, Vasile Ostanschi, spune ca balastul folosit reprezinta o solutie provizorie bine venita si nu intelege de ce este criticat de localnici, mai ales ca lucrarile costa putin.

„Suntem in procedura de licitatie pentru a putea demara o lucrare prin care sa turnam un covor asfaltic pe cei sase kilometri de drum. Pana cand se va finaliza licitatia si vom putea face aceasta lucrare, am apelat la aceasta varianta provizorie, pentru ca pe anumite portiuni drumul era impracticabil. A fost o solutie care a fost adoptata in Consiliu Local”, a declarat primarul Ostanschi.
Adauga un comentariu