Magazin

STUDIU – Parintii suedezi fac sex cu copilul in pat

Publicat: 18 iun. 2012
1

Viata sexuala a parintilor odata ce copiii au venit pe lume nu mai este la fel. Toti parintii stiu asta si nu mai este nevoie de nici un studiu sa o dovedeasca. Au trait-o cu totii pe pielea lor. Si pentru a-si imbunatati viata sexuala ei cauta solutii care mai de care mai ingenioase.

Iar una dintre cele mai ingenioase este sexul in acelasi pat cu copilul. Cel putin asa releva un studiu realizat in Suedia la care au participat 600 de mamici. Mamicile suedeze au foarte putine plangeri in ceea ce priveste satisfactia sexuala, spre deosebire de mamici din alte colturi ale lumii care se declara total nesatisfacute de viata sexuala a cuplului.

Dintre cele 600 de femei care au participat la acest sondaj 48% au declarat ca fac sex o data sau de doua ori pe saptamana (4% dintre ele zilnic). Comparand datele, 40% dintre parintii americani au declarat, intr-un studiu asemanator, ca fac sex atat de rar incat e ca si cum ar dormi in paturi separate. Scuzele principale “Suntem obositi”, “Copiii sunt prin preajma”, “Nu e timp”. Sunt parinti care platesc 100 de dolari pe o camera la hotel pentru a se bucura de o ora de intimitate.

In Suedia insa, parintii au declarat ca fac sex, in acelasi pat cu copilul, in timp ce copilul doarme. Lucru absolut  de neinchipuit in familiile americane si nu numai. Cu toate ca 59% dintre parintii americani chestionati au recunoscut ca au facut sex in timp ce copilul era in camera, ei s-au declarat mult prea socati de ideea de a face sex in acelasi pat cu cel mic.

De ce societatea suedeza nu este asa de socata? Pentru ei “co-sleeping”-ul (adica dormitul in acelasi pat cu parintii) este un fenomen larg raspandit. Iar varsta pana la care copilul doarme in pat cu parintii este destul de inaintata, fata de alte state.  In societatea americana de exemplu, desi multi parinti dorm in acelasi pat cu copilul, nu toti o recunosc de teama sa nu fie judecati de comunitate.

Sunt, totusi, si parinti suedezi care nu sunt foarte incantati de viata sexuala a cuplului  si pentru care sexul in acelasi pat cu copilul nu reprezinta vreo fantezie nebuna. Una dintre participantele la sondaj, o mamica de 32 de ani, a declarat ca printre fanteziile ei sexuale dupa  ce a devenit mama se numara pozitiile noi, locurile noi si, mai ales, durata mai mare a unui act sexual.

Sursa: sfatulparintilor.ro
Adauga un comentariu