Actualitate

Studentii medicinisti au acces la consiliere profesionala de calitate – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 dec. 2014

@ Un proiect european de anvergura are ca scop informarea studentilor medicinisti cu privire la punctele tari si punctele slabe ale fiecarei specializari @ In acest mod se contureaza traseul unei viitoare cariere

Proiectul „Consiliere profesionala pentru studentii în medicina si program integrat de practica în domeniul medicinei generale si dentare” având o durata de implementare de 20 luni, se desfasoara în perioada 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015.    

Printre parteneri se numara Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu„, Cluj Napoca, Universitatea Ovidius, Constanta, Asociatia pentru Responsabilitate Sociala, Iasi, Societatea Româna de Ergonomie Dentara, Bucuresti, Universitatea din Szeged, Ungaria. Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea si furnizarea serviciilor de consiliere în cariera si îmbunatatirea competentelor în domeniul medicinei pentru 5.050 de studenti la medicina generala si medicina dentara, în scopul cresterii sanselor de integrare pe piata muncii din România. Dintre obiectivele specifice ale proiectului se numara dezvoltarea de aptitudini de munca pentru 3.000 de studenti la medicina, în vederea cresterii ocupabilitatii si insertiei pe piata muncii, consilierea a 5.050 de studenti în alegerea specialitatii medicale în baza exemplelor de bune practici de la nivel national si european. Valoarea totala a proiectului este de 16.307.986 lei.

„Strategiile teoretice si practice in abordarea directiilor de consiliere profesionala a studentilor la medicina generala si medicina dentara vizeaza transpunerea in practica a analizei swot pe domeniile medicale de specialitate vizate in proiect, concretizandu-se astfel punctele forte si slabe ale fiecarei specialitati. Este o prima orientare pertinenta asupra traseului in viitoarea cariera”, a precizat prof. dr. Norina Forna. Imbunatatirea competentelor în domeniul medicinei dentare si generale are în vedere si abordarea domeniului comunicarii cu pacientul cu dizabilitati. Acest proiect va avea ca scop principal activitatea de consiliere a studentilor din 5 centre universitare, Iasi, Constanta, Cluj, Bucuresti, Brasov, prin participarea acestora la sesiuni, dezbateri, întâlniri de lucru aferente domeniilor de interes pentru medicina generala si pentru medicina dentara.
Adauga un comentariu