International

Studentii italieni au iesit in strada

Publicat: 17 nov. 2011
1

Mii de liceeni si studenti au iesit pe strazi in Italia pentru a denunta reducerile bugetului alocat invatamântului, conform Mediafax. In paralel, noul premier Mario Monti a explicat senatorilor cum intentioneaza sa scoata tara din criza. La Milano, studentii au aruncat cu oua spre sediul universitatii private Sacra Cuore, al carei rector este noul ministru al Culturii, Lorenzo Ornaghi. „Dati-ne banii inapoi, sa plateasca Biserica!”, au scandat protestatarii. Un alt grup a protestat in fata prestigioasei universitati private Bocconi, al carei decan este Mario Monti.

Alti protestatari au incercat sa patrunda in sediul Asociatiei Bancilor Italiene, strigând „salvati scolile, nu bancile, dati bani pentru invatamântul public”.

La Roma, manifestantii au ironizat numele noului ministru al Educatiei, Francesco Profumo („parfum” – in italiana), denuntând „un parfum de austeritate”.

O delegatie de 300 de protestatari a primit permisiunea sa mearga in apropierea sediului Senatului, unde vorbea Monti.

La Palermo, in jur de 5.000 de persoane au scandat sloganuri impotriva ultraliberalismului, care, potrivit lor, ar domina viata politica din Europa.
Adauga un comentariu