International

Student, UITAT de politisti 4 zile intr-o celula. Ce despagubiri a primit

Publicat: 31 iul. 2013
1

In luna aprilie a anului 2012, un student in varsta de 25 de ani, a fost retinut de politistii anti-drog, intr-un raid care a avut loc in campusul universitar in care acesta locuia.

Daniel Chong a fost retinut, dar politistii nu au stiut sub ce acuzatii sa il puna, asa ca l-au incarcerat intr-o celula. „Mi-au spus: ‘Stai aici, venim in cateva minute’. Usa celulei s-a deschis abia peste 4 zile”, a spus tanarul. Pentru prima data acesta a povestit prin ce a trecut in cele 4 zile. Ca sa traiasca a fost nevoit sa isi bea propria urina, iar la un moment dat a inceput sa aiba halucinatii si credea ca gardienii vor sa il otraveasca prin gurile de aerisire. Mai mult, spre finalul detentiei, aceasta a incercat sa scrijeleasca un mesaj catre mama sa, pe bratul lui.

Situatia nu a fost clarificata nici acum, nefiind stabilit motivul pentru care baiatul a fost uitat in celula, fara apa si mancare. „Cel mai probabil a fost un accident. Un groaznic accident”, a spus un reprezentant al politiei.

Tanarul a dat statul american in judecata si a castigat, judecatorii stabilind astazi ca acesta va primi 4.1 milioane de dolari ca si compensatie pentru ce a fost nevoit sa indure.
Adauga un comentariu