Actualitate

„Student pentru o zi”, un proiect sustinut de Universitatea Tehnica si Primaria Iasi

Publicat: 15 sept. 2016
1

Asociatia Tineret pentru Iasi deruleaza, in parteneriat cu Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi si Asociatia Studentilor si Tinerilor Ingineri Politehnisti (ASTIP), pana duminica, proiectul „Student pentru o zi„. Acesta este finantat de Primaria Iasi, in urma competitiei de finantari nerambursabile adresate ONG-urilor.

Citeste si:  Elevii-olimpici ieseni, laureati la Universitatea Cuza din Iasi – FOTO

„Proiectul «Student pentru o zi» ofera tinerilor, elevi in clasele terminale ale colegiilor tehnice si ale liceelor industriale, in special din Regiunea Nord-Est, posibilitatea de a trai in mod real viata de student in cadrul Universitatii Tehnice si a posibilitatilor de dezvoltare a carierei in domeniul ingineriei. In aceste conditii, proiectul isi propune oferirea sansei de a simula viata de student pentru un numar de 250 de elevi de liceu care vor participa pe parcursul a trei zile la cursuri, training-uri si ore de laborator, impreuna cu studentii reali, beneficiind de servicii de cazare si masa in Campusul Universitar Tudor Vladimirescu”, au transmis oficialii TUIASI.

Citeste si:  „Student pentru o zi” – proiect inedit organizat in colaborare cu Universitatea Tehnica din Iasi

Scopul acestui proiect este cresterea atractivitatii invatamantului superior tehnic pentru tinerii de 18-19 ani, elevi din clasele terminale ale colegiilor tehnice, prin motivarea acestora de a deveni studenti. Obiectivele sunt: informarea unui numar de 4.000 de elevi referitor la importanta pregatirii universitare in formarea profesionala si maximizarea sanselor de succes pe piata muncii, simularea unei zile ca student pentru un numar de 250 de elevi, implicarea unui numar de 20 participanti in multiplicarea rezultatelor proiectului si diseminarea rezultatelor proiectului in randul a minim 600 de elevi din cele zece licee partenere.

Citeste si:  Iata cand vor avea loc cazarile studentilor la Universitatea Tehnica din Iasi – VIDEO
Adauga un comentariu