Actualitate

Strategia viceprimarului Danga pentru a fura din voturile lui Nichita

Publicat: 02 dec. 2013
1

@ Viceprimarul Danga „lucreaza” in secret pentru a-l lasa pe Nichita fara voturi @ Putini stiu care este cel mai frecventat loc de Danga, atunci cand pleaca de la Primarie @ La alegeri va aplica o strategie care-i va lasa pe toti fara cuvinte @ Recunoaste tot si explica modul in care actioneaza

In fiecare miercuri, intre orele 10.00 si 14.00, viceprimarul Marius Danga lipseste de la serviciu. Tanara speranta a PNL Iasi se urca grabita in masina si ia drumul Copoului. Ajuns la Universitate, se pierde intr-o sala de curs a Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor.

„Vreau sa ramana ceva in urma cercetarii mele”, a explicat Marius Danga. Cercetare? Viceprimarul s-a inscris si a reusit la examenul pentru doctorat. Si-a ales si tema de cercetare si studiu: „Cercetari privind marketingul politic”. „In mediul rural. Asta pentru ca doctorandul a simtit ca in mediul rural exista o mare diferenta intre optiunea electoratului exprimata inainte de votare si rezultatul votului. De aceea doreste sa studieze acest aspect”, a declarat profesorul Constantin Sasu, indrumatorul tezei de doctorat a viceprimarului Danga.

La fara taxa si cu un program flexibil

Conform regulamentului de organizare si functionare a scolii de doctorat, viceprimarul Marius Danga ar trebui sa fie prezent 8 ore, in fiecare zi, la Universitate. „In ceea ce priveste drepturile si obligatiile cu caracter universitar, pe parcursul studiilor de doctorat, doctorandul este asimilat unui asistent de cercetare sau, dupa caz, unui asistent universitar”, este scris in documentul amintit. Dar in cazul viceprimarului s-a facut o exceptie.

„A avut loc o intalnire la Bucuresti cu conducatorii de doctorat si s-a ajuns la concluzia ca, in cazul stiintelor politice, economice, sociale, programul doctoranzilor poate fi unul flexibil, pe care acestia sa se poata plia. In primul an, au ore de studii pentru diferite materii generale, dar si specifice activitatii de cercetare. In iarna, vor sustine un examen. Daca il vor promova, in cel de-al doilea semestru vor incepe activitatea de cercetare”, a declarat profesorul Constantin Sasu. Viceprimarul sustine ca programul flexibil l-a atras in primul rand. „Am intrat la fara taxa, nu primesc nicio bursa. Daca nu ar fi fost acest program flexibil, nu as fi mers la examen. Incerc sa fac fata eforturilor, dar sunt tanar, asa ca nu e o problema. Mai ales ca sotia mea ma ajuta enorm. Daca programul se va schimba si va necesita prezenta mea zilnica de 8 ore, voi renunta la doctorat”, a spus Marius Danga. In grupa optionala de la disciplina cercetari avansate in marketing, viceprimarul este coleg cu Mihaela Abalasei, Elena Hodor, Irina Ioana si Raluca Sandu, toti cu regim preferential.

„Seful stie si ma intelege”

Regulamentul de functionare precizeaza faptul ca „in consecinta, fiecare disciplina, obligatorie sau optionala, precum si modulul de pregatire complementara din fiecare semestru, sunt proiectate pentru a acoperi, in medie, 300 de ore de studiu ale doctorandului pentru promovare”. In cele 300 de ore, viceprimarul Danga trebuie sa conceapa articole publicabile in diferite reviste si ziare de specialitate, sa deruleze activitati de cercetare pe tema aleasa, sa intocmeasca mai multe referate de specialitate si sa aiba cel putin sase proiecte.

„Programul orelor de studiu este unul care ma avantajeaza. Am ore dupa-amiaza, de la 17.00, am ore sambata de la 9.00 la 13.00 si miercuri de la 11.00 la 13.00. Am ales marketingul politic pentru ca eu am terminat studii de specialitate marketing si, pentru ca sunt om politic, vreau sa imbin cele doua laturi. Sper ca activitatea mea de cercetare sa fie utila altora”, a precizat viceprimarul Danga. Despre absenta de la primarie, in fiecare zi de miercuri, Marius Danga a declarat ca este invoit.

„Nu stiu toti colegii mei de faptul ca m-am inscris la doctorat. Da, seful stie si ma aproba, mai ales ca si el a terminat scoala de doctorat”, a precizat Danga. Intr-o postare pe blogul personal, la un articol privitor la exmatricularea universitatilor din politica la Iasi, viceprimarul Danga a scris ca: „Atata timp cat universitatile nu recomanda membrilor de vaza sa faca politica, o asemenea calitate ingradind drumul profesional al acestora, nu vad cum s-ar astepta cineva ca partidele sa aiba astfel de optiuni. Asa ca poftiti in politica!”. Daca va reusi sa reziste intreg mandatul, Iasul ar putea sa aiba un viceprimar doctor in marketing politic. Ce-i drept, in marketing politic rural, ca asa-i la Iasi.
Comentarii
  • Asa , si ??? La ce-l ajuta acest doctorat in marketing politic ?
    Concluzia : La nimic !!!
    Singura modalitate sa ajungi primar este sa faci ceva pentru ieseni si sa ai sustinerea partidului.
    Poti sa ai 100 de doctorate in politica sau orice daca nu ai aceste doua chestii aratate mai sus – DEGEABA.
    Oricum, face bine la CV, doar la CV .

  • Cine mai este si Danga Langa asta? Cu ce se ocupa prin Primarie? Cum adica este invoit, ca el si asa nu face nimic,umbla creanga… Poate dupa ce va lua doctoratul va pleca la tara sef la o cireada de vite, unde sa-si ia si cativa adjuncti din peneleu,vorba ceea: vaca nu mai umbla creanga danga… langa…

Adauga un comentariu