Magazin

Stii ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci oua? Efectele sunt incredibile

Publicat: 26 dec. 2015
1

Pe langa faptul ca te ajuta sa obtii necesarul proteic zilnic – fiecare cantitate de 85 calorii din oua semnifica si 7 grame de masa musculara -, ouale sunt benefice si pentru sanatate.
 
Vei reduce riscul bolilor de inima

Colesterolul LDL a devenit cunoscut drept colesterolul „nociv”, deoarece particulele de LDL ajuta circularea moleculelor grase prin peretii arteriali si conduc la aparitia arterosclerozei – practic „cauciucand” arterele. (In contrast, particulele HDL pot elimina moleculele grase de pe peretii arteriali). Insa nu toate particulele LDL sunt la fel, ci exista subtipuri care difera in marime. Cu cat mai mare, cu atat mai bine- diferite studii au aratat ca persoanele care au particule de LDl predominant mici si dense, prezinta un risc mai ridicat de a avea boli de inima, in comparatie cu cele ale caror particule LDL sunt mai mari. Iata partea interesanta: chiar daca ouale tind sa creasca colesterolul LDL la unele persoane, cercetarile au aratat ca particulele LDL devin din mici si dense, mai mari, reducand riscul astfel aparitia unor probleme cardiovasculare.

Iti vei imbunatati sistemul imunitar

Daca nu vrei sa ai de a face cu infectiile, virusurile si bolile, adauga unul sau doua oua dietei tale zilnice. Un singur ou mare contine aproape 1/4 din seleniu, un nutrient care ajuta sistemul imunitar si poate regla hormonii tiroidei. Copii ar trebui sa consume oua, in special. Daca adolescentii si copii nu isi iau cantitatea necesara de seleniu, ar putea dezvolta bolile Keshan si Kashin-Beck, doua afectiuni care pot afecta inima, oasele si incheieturile.

Iti vei imbunatati colesterolul

Exista trei lucruri legate de colesterol pe care toata lumea le stie:
1) colesterolul mare e un lucru negativ
2) ouale contin destul colesterol
3) exista un colesterol bun si altul rau.
Medicii sunt in general cei preocupati de nivelul colesterolului bun (HDL) si de cel al colesterolului rau (LDL). Un ou mare contine 212mg de colesterol, insa asta nu inseamna ca ouale vor creste nivelul colesterolului rau din sange. Corpul produce in mod constant colesterol, iar mai multe lucruri arata ca ouale pot, de fapt, sa imbunatateasca colesterolul. Cum? Se pare ca ouale cresc nivelul de HDL, in timp ce ajuta expansiunea particulelor LDL.

Vei avea mai multa energie

Un singur ou contine 15% vitamina B2, numita riboflavina. Este una dintre cele 8 vitamine B, care ajuta corpul sa transforme mancarea in energie. Ouale reprezinta unul dintre cele 25 de alimente pentru un corp tonifiat!
Adauga un comentariu