Local

Stiati ca bateriile se pot regenera?

Publicat: 04 mai 2014
1

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, a electronicii, odată cu creșterea posibilității de a comanda elemente de execuție respectiv de a controla procese cu viteze și acuratețe cât mai mari, procesul de regenerare al acumulatorilor cu plumb a început să poată fi realizat cu un randament extraordinar de bun. Procedeele, principiile folosite în procesul de regenerare sunt sigure, recunoscute, noninvazive și constau în aplicarea unei  „reţete” electronice proprie echipamentelor. Prin regenerarea acumulatorilor înțelegem procesul de recuperare al funcționalității unui acumulator la o stare cât mai apropiată de starea inițială, stare considerată ca fiind cea în care acumulatorul avea un randament a cărui valoare atingea un maxim de performanță. 

Află de pe blogul nostru  căror cauze se datorează defectarea bateriilor: http://tools. store. ro/blog/regenerare-baterii-acumulatori-partea-1-principii-rezultate-eficienta/ .

Procedeul de desulfatare constă în aplicarea unor curenți a căror frecvență, intensitate și amplitudine variază urmând riguros o anumită schemă logică parcursă de către electronica aparatului folosit la regenerare asupra celor doi electrozi în funcție de gradul de depreciere respectiv caracteristicile constructive ale bateriei. În jurul procesului de regenerare, de desulfatare, se vor contura operațiuni repetitive de încărcare, descărcare, testare, analiză urmate inevitabil de ultima operațiune, cea de reîncărcare. Durata procesului de regenerare poate varia între 12h și 48h exceptând timpii necesari cu manipularea, analiza, gruparea bateriilor pe grade de depreciere, pregătirea operației. 

Deși relativ recent apărute pe piață, aparatele pentru regenerarea bateriilor sunt de o varietate ridicată în funcție de  tipul de  baterii regenerate, capacitatea de regenerare, tipul constructiv, gradul de automatizare înglobat și eficiența regenerării. 

 Pe site-ul nostru găsiți o gamă largă de aparate de regenerare ale bateriilor, pe care le puteți vizualiza accesând linkul: http://www. tools. store. ro/echipamente-service-auto-12c/aparate-regenerare-baterii. html .

De ce să regeneram bateriile ?

Pentru că în România ca și în alte țări ale UE se pune din ce în ce mai mult accent pe promovarea unor tehnologii curate, reducătoare a emisiilor de CO2. Ca urmare există multe posibilități de finanțare externă prin programe UE / buget. Pe de altă parte numărul bateriilor cu plumb este în continuă creștere iar procedeele de reciclare sunt costisitoare și toxice datorită în special plumbului și acidului sulfuric vehiculate. În plus, iminenta apariție pe piață în mare număr a automobilelor electrice crește miza aplicării tehnologiilor de regenerare iar sumele economisite atât de persoane cât și de diferitele organizații și firme care pot aplica această tehnologie, sunt semnificative. 

 Află mai multe informații (costuri) despre afacerea regenerării bateriilor de pe blogul nostru http://tools. store. ro/blog/regenerarea-bateriilor-acumulatorilor-3-oportunitate-modele-de-afaceri/ .
Adauga un comentariu