National

STENOGRAME. Viorel Hrebenciuc: Deputat o sa fiu cat o sa vreau, pana mor

Publicat: 23 ian. 2015
1

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc declara, in cadrul unei intalniri din aprilie 2013 cu Gheorghe Paltin Sturdza si fostul deputat Ioan Adam, ca a numit un secretar de stat, l-a pus pe Dragos Benea in fruntea Consiliului Judetean Bacau si era convins ca va fi deputat toata viata.

Detalii apar in stenogramele aflate la dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, trimis joi in instanta.

In referatul DNA se arata ca Paltin Sturdza, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam s-au intalnit pe 19 aprilie 2013 la Hotelul Hilton din Bucuresti.

Paltin Sturdza obisnuia sa-si inregistreze majoritatea convorbirilor purtate cu terte persoane la telefon sau in mediul ambiental, iar aceste inregistrari au fost gasite de procurori la domiciliul lui Sturdza, cu ocazia unei perchezitiei efectuate din 15 octombrie 2014.

In dosar sunt redate dialogurile purtate de cei trei in cadrul intalnirii de la Hotelul Hilton:

Hrebenciuc: Nu conteaza asta. Castigam alegerile, ne-am pregatit din 98 in 2000 perfect, niciodata nu s-a pregatit o guvernare, cum am pregatit-o noi atuncea, doi ani de zile.
Adam: Aia din 90-2000.
Hrebenciuc: A mers perfect, adica noi in prima zi, atuncea, am dat 22 de hotarari de guvern de reorganizare a ministerelor.
Adam: Da, da. Era totul pe masa, era in sertar.
Hrebenciuc: Aveam si anumite deal-uri, foarte.. eu tot timpul le faceam, cand eram in Opozitie, si aveam o singura pretentie, cand vin la Putere, deal-ul care-l duc din Opozitie sa continue, in rest nu ma intereseaza nimic si nimeni, la Bacau la partid, acuma eu am condus acu vreo 20 de ani si l-am lasat, am lasat un pusti in locul meu. Toata lumea era uimita, cum dracu…
Adam: Asta de la judet ?
Hrebenciuc: Da, da, pe Dragos l-am lasat.
Adam: Vezi, ca ala cica vorbeste prostii, a aflat si Paltin…
Hrebenciuc: In ce sens ?
Adam: Ca ati fost dat la o parte. Nu-i adevarat, ma, is niste prostii, ma.
Hrebenciuc: E greu sa ma dea la o parte.
Adam: Este imposibil, nu greu.
Hrebenciuc: L-am pus cand avea 28 de ani, asa. A, ca ei vorbesc tot felul de chestii, e treaba lor, da ei inca sunt la mediu de provincie, ei pana o sa-nteleaga lumea, mai e foarte mult timp.
Adam: Sigur ca da.
Hrebenciuc: Si l-am pus chiar pe el, cel care spuneti ca vorbeste prostii, ca el e presedintele Consiliului Judetean, daca l-am pus la 28 de ani presedinte de Consiliu Judetean, ce vorbim aicea! Adica am avut incredere in el si am in continuare, chiar daca mai are rateuri…
Adam: Da. Sau se da smecher.
Hrebenciuc: Nu, nu sunt chestiuni de substanta, n-am o problema. Mie daca-mi era prea, cum sa va spun, cata treaba am acuma aicea, Chisinau, Bruxelles, si alte capitale, nu mai timp sa ma duc in fiecare saptamana la Bacau, nu mai am timpu fizic, asa. Si normal ca a trebuit sa-mi fac ordine de prioritati in… si atuncea am renuntat la o chestiune, care ma obseda, ca daca nu ma duceam o saptamana, aveam impresia ca s-a daramat lumea acolo, stii, si eu ma ocupam de Brusturoasa (?), ca primaru ala are nu stiu ce, adica pana la urma trebe sa… am incheiat un capitol cu alegerile din 2012 din decembrie. Eu am adus partidul la nivelul la care l-am adus, l-am lasat in bune conditii cu totu si acuma urmeaza alta perioada, nu mai stau sa mai fac un ciclu de patru ani la Bacau. Pentru ce? Deputat o sa fiu… cat o sa vreau, pana mor, nu asta-i problema mea, deci asta mi-o obtin, eu n-aveam alte mize acolo. Si le-am si spus, urmeaza patru ani in care ne ocupam de afaceri, curate, nu de furat, curate”.
Adauga un comentariu