National

Stenograme din dosarul Chiliman. Discutii intre Vlad Moisescu si Sebastian Ghita

Publicat: 19 iun. 2015
1

Sebastian Ghita, un apropiat al premierului Victor Ponta, si liberalul Vlad Moisescu, urmarit penal in dosarul primarului sectorului 1 Andrei Chiliman, au criticat, intr-o discutie avuta in seara primei dezbateri electorale intre Klaus Iohannis si Victor Ponta, dupa eveniment, prestatia actualului sef de stat, Ghita afirmand la un moment dat „Hai, ma, ia-ti prostu’ si da-l in p—a mea”, potrivit stenogramelor atasate de procurori referatului cu propunerea de arestare preventiva a lui Andrei Chiliman si al celorlalte 3 persoane implicate in dosar, inclusiv Moisescu.

La remarca partenerului sau de dialog ca Iohannis a venit nepregatit, Ghita l-a asigurat ca s-a pregatit timp de 4 ore, afirmand: „Am mers la el acasa, am stat, suntem prieteni toti”. „Pai, daca au facut aia misto – tineret, mandria tarii – au facut misto de voi cu gainile si l-ati trimis pe asta la emisiune!” a afirmat Ghita razand. Moisescu i-a raspun „Da, pe bune, nene! Sinistru!”. Intr-o alta discutie, de asemenea din campania pentru prezidentiale, Ghita ii cere scuze lui Moisescu ca „si-a bagat coada nitel si in sectorul 1 (…) Un pic, asa, cu campania! Si eu, acolo, un om-doi, o de-aia, o convingere, o door-to-door, o..”.

31.10.2014
GHITA SEBASTIAN – Ai vazut ca mi-am bagat nitel coada in sectorul 1? Cred ca m-ai simtit!
MOISESCU VLAD – Cu ce?
GHITA SEBASTIAN – Un pic, asa, cu campania! Si eu, acolo, un om-doi, o de-aia, o convingere, o door-to-door, o..
MOISESCU VLAD – Aaa, da! Nu e…Foarte bine, ce..!
GHITA SEBASTIAN – Dar nu exagerat! Ca si voi ati facut. Nici sa nu fac acolo fara sa (n.n. nu continua) Cat vezi scorul? Ca, eu am alea de la exit poll-uri si e 41- 29.
MOISESCU VLAD – Da. Exact.
GHITA SEBASTIAN – Deci, asa ne-au iesit.. Tu ai facut cu aia ai tai, cu GSS-ul sau…?
MOISESCU VLAD – Da, da, da. Si national si … (n.n. – vorbesc simultan)
GHITA SEBASTIAN – Si noi la fel. Am facut calibrarile la exit poll.
MOISESCU VLAD – Da, asa e.

Cum discutau Vlad Moisescu si Sebastian Ghita despre prima dezbatere electorala – 11.11.2014, ziua dezbaterii
MOISESCU VLAD – Da, ma, da. Ce?
GHITA SEBASTIAN – Hai, ma, ia-ti prostu’ si da-l in p—a mea! Hai, ca ma enervezi!
MOISESCU VLAD – 15 minute am… acuma … (n.n. – vorbesc simultan) Urmatoarele 80… s-a dus dracu’.
GHITA SEBASTIAN – Auzi, ma? Auzi, ma? Stii ala cu – aia doi de se culca in pat unul langa altul, si ala ii zice: ba, fa-ti laba tie, nu mie!
MOISESCU VLAD – Ba, ba, sa vii nepregatit in halul asta, in p—a mea!
GHITA SEBASTIAN –  Ba, omule, pai asta a stat patru ore si s-a pregatit. VLADE, s-a pregatit, ma, omul! Iti dau cuvantul meu! Dar, ma enervezi! Am mers la el acasa, am stat, suntem prieteni toti – Da – mai du-te-n p—a mea cu sectorul 1 al tau, ca ma enervezi! O sun pe IOANA! Oricum nu vreau sa vorbesc cu tine!
MOISESCU VLAD – Hai, ba! E de mandrie, ba!
GHITA SEBASTIAN – E de mandrie, pe dracu’ sa te pieptene! O sun pe IOANA si te torn la ea. O sa-i zic: „IOANO, uite ce face nesimtitul de MOISESCU, fir-ar al dracului sa fie!”
MOISESCU VLAD – Da, bine, toarna! …Auzi? Mai sunt doua de-astea, stam acasa, in p—a mea! Doua emisiuni… imi bag p—a!
GHITA SEBASTIAN – Pai, daca au facut aia misto – tineret, mandria tarii – au facut misto de voi cu gainile si l-ati trimis pe asta la emisiune! (n.n. – rade)
MOISESCU VLAD – Da, pe bune, nene! Sinistru!
GHITA SEBASTIAN – Da.. Ma enervezi! Maine sa dai un whisky, ca sa negociem!
MOISESCU VLAD – Bine!
GHITA SEBASTIAN – Hai! Pa!
MOISESCU VLAD – Pa!

08-12-2014
GHITA SEBASTIAN – Azi m-am vazut cu ATANASIU I-am zambit asa… I-am zambit sagalnic, asa, c-a zis ca daca vrea sa pierd alegerile, apeleaza la mine.
MOISESCU VLAD – Eh, un dobitoc! Stai linistit, ca nu mai are nici el mult!
GHITA SEBASTIAN – Eu, iti dai seama! Eu ce sa zic? Am vrut sa-i zic: „Si domnu’ BIJBOACA e la comisie?”. Ha, ha, ha!
MOISESCU VLAD – He, he, he, he, he, he, he!
GHITA SEBASTIAN – Dar eu nu… (neinteligibil – n.n.) ca stii ca eu nu sunt razbunator.
MOISESCU VLAD – Da, da, da!

(Nota: Sublinierile apartin procurorilor)

Andrei Chiliman a fost retinut joi de procurorii DNA din Ploiesti, alaturi de Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) si Ion Brad (consilier local), pentru care procurorii cer, de asemenea, arestarea preventiva.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale au fost impartiti in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL – filiala Sector 1.

DNA arata ca diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Gruparea ar fi obtinut astfel peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentata de Traian Horpos si Alexandru Horpos, suma ce reprezenta 10% din platile efectuate de catre Primaria sectorului 1 catre firma, in perioada 2007 – 2014, in baza contractelor incheiate cu institutia publica. De asemenea, grupul a obtinut de la SC Romair Consulting SRL, reprezentata de Gheorghe Boeru, suma de 300.000 de lei.

Acest dosar a fost constituit in urma investigatiilor derulate de DNA Ploiesti intr-un alt dosar, in care sunt cercetati Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, parlamentarii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, presedintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, directorul SC Grossman, Ilie Dragan, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, si directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru.
Adauga un comentariu