Cancan

Ștefan Bănică Jr. mărturisiri despre tatăl său: ”Aveam cinci ani și…”

Publicat: 13 oct. 2019

Ştefan Bănică Jr, invitat în cadrul unei emisiuni, a povestit încărcat de emoţie, retrăind un episod cu părinţii săi de pe vremea când avea cinci ani la Teatru Bulandra.

În acest spaţiu impregnat de spiritul marelui regizor Liviu Ciulei, Ştefan Bănică a fost atenţionat de mama sa că urmează să vină pe scenă tatăl său cu o sabie.

Actorul şi cântăreţul îşi aminteşte cu drag acest episod, adăugând că aici a început cariera cu sprijinul răposatului regizor Alexandru Darie, care a unit cea mai bună echipă tânără care exista în teatrul românesc pe atunci.

”Aveam cinci ani şi mi-am dorit mult să merg la premiera celebrei piese O scrisoare pierdută, eram în primul rând cu mama mea. Tata care îl juca pe Ghiţă Pristanda avea o sabie şi eu o întreba, ”Când scoate sabia? Când scoate sabia?”. Atunci nu ştiam că iau parte la o premieră care va intra în istoria teatrului românesc. Tata m-a ridicat şi m-a pus lângă toţi actorii mari: Petrică Gheorghiu, Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Rodica Tapalagă, Mircea Diaconu. Eu am început pe scena Teatrului Bulandra, unde în urmă cu atâţia ani am păşit prima dată”, a mărturisit Ştefan Bănică Jr.
Adauga un comentariu