National

Statul roman, obligat sa plateasca peste 1,1 milioane euro

Publicat: 23 sept. 2015
1

Pana in mai 2015, statul roman a fost obligat sa plateasca 1,1 milioane de euro si 10.000 de franci elvetieni unor condamnati, ca despagubiri pentru conditiile din inchisori, potrivit notei de fundamentare a unui proiect al Ministerului Justitiei (MJ) pentru investitii la Penitenciarul Giurgiu.

In documentul citate se arata ca statul roman a fost condamnat de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), pana in mai 2015, in 139 de cazuri vizand conditiile din penitenciare, fiind obligat la plata unor despagubiri in cuantum de 1,1 milioane de euro si 10.000 de franci elvetieni.

Astfel, MJ a lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii “R 113 – Penitenciar Giurgiu”, in vederea continuarii si finalizarii investitiilor demarate in cadrul unitatii de detentie.

Conform anexei proiectului, valoarea totala a investitiei este de 80.449.110 de lei, iar durata de realizare este de 36 de luni.

Banii ar fi necesari printre altele, pentru transformarea popotei Penitenciarului Giurgiu in pavilion de detentie cu o capacitate de 168 de locuri de cazare, transformarea salii de festivitati in pavilion de detentie cu 32 de locuri de cazare, realizarea unui poligon de tragere in subsolul pavilionului administrativ, sistem integrat de securitate, drumuri si platforme, amenajari exterioare incinta detentie regim deschis, racord apa – canal, retele electrice exterioare.
Adauga un comentariu