International

Statul Islamic poate folosi Ebola ca ARMA BIOLOGICA

Publicat: 05 oct. 2014
1
Un expert american pe probleme de securitate nationala, citat de Forbes, a precizat recent ca Statul Islamic sau alte organizatii teroriste ar putea folosi Ebola ca arma biologica, folosind oameni infectati pentru a imprastia virusul, prin intermediul sistemului international de transport aerian.
„Individul expus la virusul Ebola ar fi purtatorul. In contextul activitatii teroriste, nu este prea sofisticat sa se ajunga la urmatorul pas, pentru a folosi oameni ca purtatori”, a declarat capitanul Al Shimkus, profesor de Afaceri de Securitate Nationala la Naval War College din Statele Unite. Shimkus a precizat ca gruparea Statul Islamic ar putea trimite cativa agenti in regiunea din Africa de Vest afectata de epidemia de Ebola, pentru a se expune intentionat la virus, dupa care acestia ar putea interactiona cu cat mai multe persoane din tara vizata.

Citeste si ALERTA. Primul caz de Ebola diagnosticat in SUA

Totusi, daca teroristii ar incerca sa raspandeasca Ebola in state occidentale ca SUA, Shimkus nu crede ca virusul s-ar inmulti exponential, deoarece sistemele de sanatate avansate sunt echipate, teoretic, pentru a identifica, izola si stopa virusul, potrivit mediafax.ro.
Adauga un comentariu