National

Stareta care a nascut doi copii este din judetul Iasi

Publicat: 30 nov. 2011
1

Stareta de la Manastirea Tariceni din judetul Calarasi, care a nascut doua fetite, a trimis o scrisoare Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, in care spune ca se retrage din viata monahala si ca tatal celor doi copii ai sai nu este nici preot si nici calugar. Potrivit arhimandritului Rafael Mit, de la Episcopia Sloboziei si Calarasilor, maica stareta de la Manastirea Tariceni a trimis Episcopiei o scrisoare in care spune ca se retrage din viata monahala si va merge la familia sa, undeva in judetul Iasi.

Reprezentantii Episcopiei Sloboziei si Calarasilor au inceput o ancheta in cazul maicii starete Sebastiana Gatlan. „Vom face o ancheta pentru a stabili cine se face vinovat de acest lucru. Pana atunci, ne rugam pentru sanatatea pruncilor si a mamei, iar ancheta este in desfasurare”, a declarat diaconul Silviu Dascalu, purtatorul de cuvant al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Oamenii din Tariceni spun ca stareta a fost numita in urma cu aproximativ trei ani si ca era dedicata vietii monahale. „Noi stim ca Sebastiana Gatlan provine din zona Moldovei si nu are familie. Era dedicata vietii bisericesti, dar stiu ca a mai avut candva un necaz, nu stiu ce a fost si atunci, dar a mai fost plecata la o manastire la Amara. A venit, a plecat de la Tariceni, apoi s-a intors. Era o persoana foarte atenta cu cei din jur, era apropiata de oameni si lucra la un proiect pentru extinderea corpului de chilii”, a declarat o localnica din Tariceni.

Stareta de la Manastirea Tariceni, din judetul Calarasi, in varsta de 40 ani, a nascut doua fetite la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucuresti.
Comentarii
 • Nu puteti s-o blamati la nesfarsit. A gresit si acum cand nu are pe nimeni s-o ajute,preotii ar trebui sa ii dea o chilie ,si s-o ajute sa isi creasca copii.Sigur fara sa mai fie stareta sau maicuta.Copii nu au nici o vina ca au venit pe lume intr-un loc nepermis de oameni.

 • Astept cu mult interes sa vad in ce masura Biserica ortodoxa,IPS Daniel insusi,vor proceda in acest caz special.
  Este vorba de o MAMA care a indraznit sa NASCA si nu sa avorteze 2 copii.Biserica noastra se declara fatis pentru apararea vietii si impotriva avortului.Femeia a pacatuit in fata Bisericii,ca maicuta, pentru ca nu a respectat porunca de abstinenta dar nu si ca om pentru ca a adus pe lume doua vieti!
  Este un moment in care se va vedea clar CE ESTE BISERICA ORTODOXA ROMANA!
  Asteptam!

 • CU CE A GRSIT ACEASTA FEMEIE ? TOTUSI A ADUS PE LUME DOI COPII.
  SA VEDEM CARE ESTE REACTIA SI CARE SUNT MASURILE CARE LE VA LUA BISERICA ORTIDOXA ROMANA IN ACEST CAZ .
  SA VEDEM CE MASURI VA LUA BISERICA SI IN CAZUL PREOTILOR BULANGII.
  ADICA BULANUL ALA DE LA CONSTANTA CARE LA ARS ATATIA ANI PE BAIATUL ALA TANAR SE DA LOVIT SI NU ARE NIMENI CURAJ SA AI SPUNA NIMIC , IAR ACEASTA FEMEIE CARE A NASCUT DOI COPII SE SPUNE CA A FACUT UN PACAT ?

 • cine nu e vinovat si fara de pacat sa arunce primul cu piatra.Stim sa judecam pe altii, da nu ne vedem pacatele noastre.Toti suntem supusi PACATULUI .Nimeni nu e corect si nici curat sufleteste.INCURCATE SUNT CAILE DOMNULUI spre mintuire.Nimic nu se intimpla la intimplare,toate au un scop.Nimic nu mai e sfint,suntem departe de adevarata credinta si de cele ** porunci

 • Biserica noastra ar trebui sa vina in ajutorul aceste femei acelor copiii .Acei prea inalti milostivi….. sa cedeze o picatura din averile lor ca viata lor de huzur nu va fi afectata deloc daca ei cred in D-ZEU .
  Abia acum vom vedea cine sunt milostivii din fruntea bisericii noastre ortodoxe !!!?????

Adauga un comentariu