Eveniment-Social

Stare extrema printre sute de profesori ieseni. Totul ar putea duce la un caz fara precedent – VIDEO

Publicat: 13 iun. 2016
1

Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi a publicat, ieri, lista cu numarul de semnaturi stranse de la profesorii care si-au dat acordul pentru boicotarea examenelor nationale. Asta in conditiile in care Guvernul nu va mari salariile angajatilor din sistem. Potrivit datelor centralizate de USLIP, in mediul urban au semnat 1.074 cadre didactice de la 91 unitati de invatamant, iar in mediul rural 484 de profesori de la 69 de scoli. Din Pascani au semnat 75 de profesori, iar din Targu Frumos 65 de profesori.

Citeste si: Laviniu Lacusta: „Reclamam faptul ca exista o lipsa de transparenta si de comunicare la Ministerul Educatiei”

„Zilele acestea avem intalniri pe aceasta tema. Foarte multi dintre colegii nostri sunt mai determinati ca niciodata sa boicotam examenele. Consideram aceasta propunere inacceptabila si discriminatorie, prin raportare la o alta categorie bugetara, tot de interes strategic – personalul din sectorul sanitar. Subliniem si faptul ca invatamântul este singurul domeniu bugetar care are prevazut prin lege acordarea a sase la suta din PIB, prevedere nerespectata din anul 2012 si pâna în prezent. Prin actuala lege a bugetului de stat, învatamântul a primit aproximativ 3.3 la suta din PIB, ceea ce ne situeaza atât ca procent, dar si ca suma efectiva, pe ultimul loc în Uniunea Europeana. Sondajul in randul colegilor se va finaliza vineri, 17 iunie”, a aratat profesorul Laviniu Lacusta, presedinte USLIP.

Citeste si: Proteste dure la Iasi ale profesorilor. Liderii USLIP s-au intalnit cu viceprim-ministrul Vasile Dincu – GALERIE FOTO, VIDEO

Citeste si: Liderul USLIP Iasi: „Este discriminare impotriva profesorilor. Urmeaza proteste dure”
Comentarii
  • Nesimtirea e la ea acasa, avand in vedere ce venituri au declarat „marii inspectori” de la ISJ Iasi, avand in vedere cati bani neimpozabili iau profesorii pe meditatii, vor organizate serbari, protocoale, dar numai pe banii elevilor, respectiv al parintilor, NU SE JUSTIFICA exemplul negativ pe care il dati prin boicotarea examenelor nationale. Adevarul este ca la cat „efort intelectual ” depuneti , daca v-ar mari salariile si cu 50 % si tot nu v-ar ajunge. Bagati pe gat parintilor fel de fel de culegeri, dictionare,caiete speciale, parintii nu zic nimic, ca n-au incotro pentru ca va razbunati pe copii, nu pierdeti nici o ocazia de a va rotunji bugetul, uite vine sfarsitul anului scolar, alti bani pe cadouri smd. etc…. Mai aveti oare de gand sa va schimbati mentalitatea asta optuza, de dascal coclit si plictisit de munca, un vesnic nemultumit care se cred atoatestiutor si de neclintit !!!!

    • Bai nesimtitu-le! Daca nu era un dascal sa te invete sa scrii si sa citesti nu mai umpleai internetul de injurii si de noroi la adresa unei categorii profesionale. Da, ca in fiecare domeniu, padure fara uscaturi nu exista! Insa ca sa etichetezi o intreaga categorie profesionala ca fiind ,,dascali cocliti” asta de acum e prea mult! Sunt profesor si fara ajutorul parintilor nu cred ca m-as descurca. Asa ca vezi-ti de frustrarile tale si mai lasa comentariile de prisos!

      • Spui ca esti profesor , dar nici nu stii sa scrii corect „nesimtitu-le!”.Daca intradevar esti profesor, atunci ce ne miram ca elevii au nevoie de meditatii? Esti o rusine pentru corpul profesoral al Iasului !

  • bai nea mascariciule de langusta care esti , lasa afacerile si gargara si mai treci la treaba . rusine cu asa un profesor rusine…

Adauga un comentariu