National

SRS: Justitia functioneaza ca o masina de spalat rudimentara

Publicat: 22 mart. 2015
1

Perspectiva asupra justitiei se adapteaza in functie de realiatatea fiecaruia. Astfel, fostul jurnalist Sorin Rosca compara valul de arestari DNA din ultima perioada cu masina de spalat “rudimentara” din inchisoare.

“Exact asa lucreaza, astazi, justitia romana. Ca o masina de spalat rudimentara. Tip Jilava. La capatul operatiei, albul nu mai e alb si negru nu mai e negru. Cu alte cuvinte, despre marii corupti incepi sa te indoiesti ca sunt chiar atat de corupti. Pentru ca probele au fost insuficiente. Si nu au fost corect administrate. Pentru ca s-au produs abuzuri. Iar, victimele inevitabile ale unei moristi judiciare, care lucreaza in asalt, nu mai sunt nici ele victime imaculate. Nevinovatii sunt si ei mai putin nevinovati. Tot din cauza probelor insuficiente, prost administrate si a abuzurilor care i-au condus pana la poarta penitenciarelor”, spune Rosca.

Citeste si SRS arunca BOMBA! Exista responsabili ai SRI care au acoperit mai multe fapte ilegale

Prin comparatie cu spalatul rufelor in inchisoare, fostul jurnalist subliniaza ca justitia nu mai produce cel mai inalt rezultat pe care il poate da, “acela de a evidentia ceea ce este negru”.

“Cand justitia lucreaza ca o masina de spalat rudimentara, chiar daca lenjeria este, finalmente, curata, ea se deterioreaza. Pentru ca, in definitiv, nu mai ramane intacta, nu se mai produce cel mai inalt rezultat pe care il poate da justitia. Acela de a evidentia ceea ce este negru. Si de a separa negrul de alb”, mai spune Sorin Rosca Stanescu.

Citeste si SRS: Romania a ajuns o Republica a procurorilor. Marja intre cercetarea sub arest
Adauga un comentariu