Local

SRI implicat in dosarul deputatului iesean Constantin Adascalitei! Ieri a fost trimis in judecata!

Publicat: 07 iul. 2015
1

Ieri, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi au decis trimiterea in judecata a deputatului iesean Constantin Adascalitei sub acuzatiile de efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia si folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului societatii. Alaturi de el a fost trimis in judecata si fiul sau Constantin Adascalitei pentru complicitate la infractiunile mentionate. De asemenea, au fost trimise in judecata si alte persoane din anturajul lui Adascalitei: Constantin Toader, Anghel Rotariu, Dumitriu Vlasie si Irina Pascaru.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in perioada august – decembrie 2014, în contextul în care una dintre firmele controlate de inculpatul Adascalitei Constantin facea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai multi reprezentanti ai beneficiarilor unor contracte de prestari servicii, pentru a negocia încheierea acestor acorduri cu o alta firma administrata, în fapt, tot de inculpat”, se arata in comunicatul procurorilor.

„De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit si facturarea si achitarea, în numerar, atât catre inculpatul Adascalitei Constantin, cât si catre ceilalti inculpati sau persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diversi beneficiari le aveau fata de firma în litigiu. În perioada iulie – decembrie 2014, inculpatul Adascalitei Constantin, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a folosit cu rea-credinta bunurile si creditul aceleiasi firme aflate în litigiu, într-un scop contrar intereselor acesteia, urmarind, totodata, sa favorizeze alte societati la care acesta avea interese direct sau indirect”, au completat anchetatorii. Filajele si interceptarile telefonice au fost realizate de lucratorii din cadrul Serviciului Roman de Informatii. Dosarul urmeaza sa fie judecat de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Comentarii
  • SRI si-a bagat coada in mai multe procese asa ca nu ar fi primul. Inseamna ca SRI+DNA conduc tara.Ei au hotarit cine candideaza,cine cistiga. Ma refer la Iasi

  • marlete,harlete ti-a venit randul….la puscarie taranoi parvenit…ai uitat cind alergai vacile pe camp..te-ai crezut ,,boier la oras” marlane…la CUG erai un ,,vai mama ta” …te-ai lasat nevasta care te-a facut om…parvenitule …pregateste-te cu sapunel si alifie

Adauga un comentariu