Local

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri a atins plafonul maxim alocat în 2016

Publicat: 02 aug. 2016
1

@ Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a anuntat prelungirea pâna la data de 31 august 2016, ora 16:00, a sesiunii de depunere a cererilor de finantare pentru masurile de sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala între actorii din lantul de aprovizionare în sectoarele agricol si pomicol

Interesul foarte mare pentru finantarea europeana nerambursabila pe care l-au aratat tinerii fermieri în cursul anului trecut se mentine si pentru anul 2016. Ca urmare a acestui fapt, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca valoarea totala nerambursabila a proiectelor depuse prin submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finantare în acest an pentru zona non-montana.

Pâna în acest moment, pentru dezvoltarea fermelor agricole în zonele non-montane, au fost depuse 3.973 de cereri de finantare, în valoare de 163,24 milioane de euro. Odata atins plafonul stabilit din alocarea disponibila pentru componenta non-montana din cadrul Submasurii 6.1 (153,6 milioane de euro), sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat.

„Precizam ca pentru zona montana din cadrul submasurii 6.1 «Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri», AFIR primeste în continuare cereri de finantare, suma disponibila ramasa este de 33,3 milioane de euro, sesiunea de depunere fiind deschisa pâna la 31 octombrie 2016, în limita fondurilor disponibile„, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Pe de alta parte, AFIR a anuntat prelungirea pâna la data de 31 august 2016, ora 16:00, a sesiunii de depunere a cererilor de finantare prin submasura 16.4 si submasura 16.4a (Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala între actorii din lantul de aprovizionare în sectoarele agricol si pomicol). Prelungirea termenului de primire a cererilor de finantare s-a decis ca urmare a solicitarilor primite în acest sens din partea potentialilor beneficiari, precum si a sumelor disponibile pentru finantarea proiectelor în sesiunea 2016. Pragul lunar de calitate pentru perioada 31 iulie – 31 august 2016 va fi de 10 puncte pentru ambele submasuri.
Adauga un comentariu