Eveniment-Social

Sprijin pentru toate scolile iesene. Proiect inedit al unui consilier judetean

Publicat: 22 iul. 2016
1

Un consilier judetean a anuntat ca va propune un proiect pentru sprijinirea tuturor unitatilor scolare din judetul Iasi. Consilierul ALDE Vasile Salaru, profesor de fizica la Colegiul National „Garabet Ibraileanu”, a aratat ca nicio scoala din judetul Iasi nu trebuie sa mai aiba probleme in privinta obtinerii autorizatiei sanitare la debut de an scolar. In ultimii ani, nenumarate scoli din mediul rural nu au reusit sa obtina autorizatia sanitara inaintea inceperii anului scolar, asta pentru ca grupurile sanitare nu erau modernizate. Alesul judetean a aratat ca institutia ar trebui sa spijine primariile din judet pentru alocarea de fonduri si nu numai in vederea obtinerii unei astfel de autorizatii. Vasile Salaru a precizat ca, pana la sedinta de plen din cursul saptamanii viitoare, va depune un astfel de proiect.

„Toate partidele din Consiliul Judetean Iasi au ca prioritate invatamantul. Trebuie sa facem in cadrul Consiliului Judetean Iasi ceva pentru unitatile de invatamant. Ce nu s-a facut in toate scolile din judet pana acum, trebuie sa se faca. Unitatile trebuie sa aiba autorizatia sanitara la zi pana la 12 septembrie, pentru a functiona fara probleme. Mi-as dori ca la sedinta ordinara toti consilierii sa fie de acord cu un proiect de hotarare de acest gen, pentru ca ajutorul acordat primarilor din judet sa vina in timp util si ca toate scolile sa aiba autorizatie”, a spus Vasile Salaru.
Comentarii
 • Incredibil ALDE Salaru asta! Articol in ziar precum ca va propune el ceva deosebit in viitorul nu stiu care! De ce nu a prezentat solutiile pana acum, ca a avut timp, slava domnului? Ne-am saturat de stilul asta impus de PSD din anii 90: sa facem, sa dregem… De ce nu veniti in fata electoratului, in momentul cand sunteti pe functii, cu declaratii de genul : am analizat si am propus, am introdus, am imbunatatit, am modificat in favoarea cetateanului, s.a.? De ce? Pentru ca sunteti impotenti politic si administrativ! Aveti numai interese!!!

 • Dar cat a fost secretar de stat la educatie de ce n-a facut nimic deosebit? Mergea in vizita, cu burta-nainte acolo unde il duceau altii . Saracu, el crede ca doar in mediul rural elevii au bai nemodernizate !

  • Mihaela , ai fost vreodată la o școală dintr-un sat sau o comună ieșeană? Știi ca majoritatea nu au apă, încălzire, cu WC în curte intr-o stare deplorabilă (nu cred ca ti-ai lasă copii sa-și facă nevoile intr-o astfel de cabina de WC)
   După tine cei din mediul rural nu merita condiții cât decât decente.
   Salaru a venit cu o propunere corecta. Școlile din județ sunt in subordinea primariilor cum cele din oraș aparțin primariei si consiliului local nu ministerului educației.
   Dacă consiliul județean nu trimite bani către primarii în anul școlar următor vom avea aceeași situație de ani de zile, cu scoli fără autorizații de funcționare și cu un învățământ în condiții de sărăcie.

Adauga un comentariu