Local

Sprijin pentru tinerii fermieri care vor sa devina sefi de exploatatii agricole

Publicat: 26 sept. 2016
1

Tinerii fermieri pot depune on-line proiecte prin submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Fondurile ramase în acest caz sunt de 12,64 milioane de euro, iar data limita pâna la care se pot depune proiecte este 31 octombrie, ora 16:00.
De asemenea, solicitantii interesati de finantare pentru procesarea produselor agricole, au la dispozitie fonduri în valoare de 71,53 milioane de euro prin submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii în procesarea/ marketingul produselor agricole”. Pentru procesarea produselor pomicole, fondurile disponibile prin aceasta submasura sunt de 7,37 milioane de euro.

Beneficiarii proiectului sunt tinerii fermieri, iar scopul investitiilor în cadrul acestei submasuri este de stabilire pentru prima data a tinerilor fermieri ca sefi/ conducatori unici ai unei exploatatii agricole. Obiectivele programului constau in cresterea numarului de tineri fermieri care încep pentru prima data o activitate agricola, fiind încurajati sa devina competitivi, sa se asocieze, sa participe la lanturile alimentare integrate. Totodata, se urmareste imbunatatirea managementului, cresterea competitivitatii sectorului agricol si sprijinirea procesului de modernizare si conformitate cu cerintele pentru protectia mediului, precum si incurajarea tinerilor si a familiilor din mediul rural de a se stabili în mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei nationale în general.

„În ceea ce priveste accesarea fondurilor disponibile prin submasura 6.1, conform mentiunilor din Ghidul Solicitantului aferent submasurii 6.1, coroborate cu prevederile Ghidului Solicitantului-V06, aferent Masurii 112, doar unul din membri (sot-sotie) poate sa beneficieze de sprijin pentru instalare, fie prin intermediul Masurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri, fie prin intermediul submasurii 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Adauga un comentariu