Actualitate

Sprijin pentru familiile din Ciurea ramase pe drumuri

Publicat: 01 oct. 2015
1

@ Noua familii din comuna Ciurea ramase pe drumuri, dupa ce o explozie le-a distrus locuintele, vor beneficia de un nou sprijin @ Totul se va derula prin intermediul autoritatilor iesene ce vor apela la diversi sponsori pentru construirea imobilului unde vor locui acele familii

Autoritatile judetene au purtat ieri o noua runda de discutii cu familiile din comuna Ciurea ramase fara locuinte in urma unei explozii devastatoare. Oamenii au ramas pe drumuri, dupa ce deflagratia a distrus blocul ridicat in zona Lunca Cetatuii din comuna Ciurea. Cu toate ca autoritatile judetene au initiat chiar un proiect de Hotarare de Guvern pentru reconstructia cladirii, Guvernul nu a mai avut cum sa aloce fonduri,pentru ca imobilul nu era asigurat. Legea nu a permis ca reconstructia sa fie facuta cu fonduri de la bugetul de stat, astfel incat acele familii riscau sa ramana iar pe drumuri. Reprezentantii Prefecturii Iasi s-au intalnit ieri cu cei ai Primariei Ciurea, cu reprezentanti ai Breslei Constructorilor ieseni si cu cei ai unei fundatii din comuna ieseana, pentru a gasi o solutie in acest sens. S-a decis ca imobilul sa fie reconstruit in urma unei chete publice, fondurile urmand a fi gestionate de cele patru entitati.

„Ceea ce facem astazi (ieri-n.r.) sta sub semnul ajutorarii comunitatii locale. Suntem intr-un parteneriat pe care-l vom semna intre patru entitati. Scopul este acela de a adaposti familiile sinistrate si este un semnal ca putem finaliza proiectul si ca vom putea sa aducem langa noi agentii economici alaturi de care vom reusi sa ducem la bun sfarsit lucrarea. Pana la urma nu sunt sapte familii, ci noua. Nu i-am lasat de izbeliste nici pe cei care au ridicat imobilul. Erau initial cele sapte familii care locuiau la mezanin si la etajul intai, dar au mai fost alte doua familii care erau la parter”, a precizat Dan Carlan, prefectul judetului Iasi. Noua constructie nu va fi amplasata in aceeasi zona cu imobilul care a ars in primavara acestui an. „Am schimbat locul constructiei cu circa 400 metri mai la deal, intr-o zona numita strada Progresului. Este o zona unde sunt doar case si care se regaseste intre strada principala din localitate si soseaua de centura”, a sustinut Catalin Lupu, primarul comunei Ciurea.
Comentarii
  • NU ESTE ADEVARAT ,NU A FOST NICI O EXPLOZIE ,TOTUL A LUAT FOC DIN CAUZA UNUI MUNCITOR CARE IN ZIUA ACEEA FACEA O INSTALATIE CU UN APARAT AUTOGEN ..

Adauga un comentariu