Eveniment-Social

Spitalul Sf. Spiridon a pierdut clasificarea 1A

Publicat: 24 mart. 2011
1

@ Chiar si dupa comasarea cu unitatile Sf. Ioan si IGH, Spitalul Sf. Spiridon nu va primi clasificarea maxima 1A din partea Ministerului Sanatatii @ Anuntul a fost facut de ministrul Cseke Attila: „Doar judetele Timis, Mures si Constanta ar putea avea in viiorul apropiat un spital cu clasificarea 1A”

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca, in prezent, nici un spital din Romania nu intruneste criteriile pentru a primi clasificarea 1A, iar in perspectiva doar trei judete din tara, printre care nu se regaseste, insa, si Iasul, ar putea avea un spital cu toate cele 18 specialitati necesare pentru cel mai inalt criteriu. „In momentul de fata, nu avem nici un spital in tara cu toate cele 18 specialitati necesare clasificarii 1A. Este posibil, insa, ca Timisoara, Constanta si Mures sa aiba, in viitorul apropiat, spitale cu clasificarea 1A. Asta vom decide cu exactitate in momentul in care vom primi documentatia de la toate spitalele privind specialitatile de care dispun. Documentatia o vom primi in maxim trei luni, iar cine nu se incadreaza in termen nu va mai primi finantare de la Ministerul Sanatatii”, a declarat ministrul Attila.

Chiar si dupa reorganizarea spitalelor si comasarea celor trei unitati sanitare, Spitalul Sf. Spiridon cu Sf. Ioan si Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie, noul spital unic de la Iasi pentru pacientul critic nu va primi clasificarea 1A. „In opinia mea, la momentul actual, nu este nici un spital in tara cu clasificarea 1A si nici nu va fi. Este foarte greu sa avem un spital monobloc cu toate specialitatile, intrucat la noi in tara au fost construite pe alt concept. Au fost construite spitale pe specialitati, de aceea nu putem avea un spital de categoria 1A. Dar nu doar noi suntem in aceasta situatie, cred ca si in Europa este foarte greu sa gasim un astfel de spital. In ceea ce priveste Spitalul Sf. Spiridon, acesta va intra, cel mai probabil, pe criteriul 2″, a spus dr. Vasile Cepoi, seful DSP Iasi.

Ioan Barliba: „Ne dam silinta sa indeplinim criteriul maxim”

La randul sau, managerul Spitalului Sf. Spiridon, Ioan Barliba, ramane optimist si sustine ca, dupa comasarea celor trei unitati medicale din Iasi, spitalul pe care il conduce ar putea primi clasificarea maxima. „In momentul de fata, noi suntem cotat ca spital regional de categoria 1A, intrucat avem o cazuistica complexa si o adresabilitate foarte mare, in spitalul nostru fiind internati pacienti din toate judetele Moldovei. Noi ne straduim sa avem un spital de categoria 1A dupa comasarea cu Sf. Ioan si IGH. Nu avem Neurochirurgie, nu avem Obstetrica Ginecologie, dar asta pentru ca sunt spitale exclusiv cu aceste specialitati. Dupa ce vor veni la noi toate sectiile de la fostul Spital de Urgente, consider ca putem deveni o unitate de prima categorie. Spitalul este vechi, construit pe sistem pavilionar, dar in ultimii ani au fost reabilitate mai multe clinici, unele au fost extinse si cu pasi marunti vom deveni un spital de prima marime”, a declarat Ioan Barliba.
Comentarii
  • Cum sa primeasca Spiridonul clasificarea 1 A cind manager este Birliba, care a diminuat performanta medicilor universitari si a degradat spitalul la nivel de urgente hipotermice, internari de zi si consultatii superficiale jurnaliere ? Cum sa primeasca Spiridonul clasificarea 1 A cind este reprezentat (inclusiv prin fotografii la ziar ale lui Birliba) cind de doua secole nici un bolnav din Iasi sau din Moldova nu vine la acest spital pentru ca este doctor Birliba (de care nu a auzit nimeni), un tamaios in orice problema medico-sanitara, ci doar ca aici au lucrat doctori precum Chipail, Butureanu, Enescu,Negoita, Strat sau Carol Stanciu. Cum sa mai primeasca acreditare 1A spitalul Sf Siridon cind cei citiva doctori care mai stiu meserie au fost dati deoparte de Birliba, jigniti, ignorati de acest politruc mizerabil, ce a adus in functia de sefi de sectii lingai de-ai lui de la facultatea de felceri si moase comunale ?

  • Presupun ca trebuie sa dai spaga si la eutanasiere, nu? Unul din cele mai infecte spitale din Romania este spiridonul. Faceti totusi o sectie de eutanasie , experienta aveti destula ,eventual donam si 2 la suta din impozit si scapam si de circul cu farmaciile , si alte alea…

  • Doamne cum putea acest minunat securist inrait de DR EC I Barliba sa creada ca „mamutul” pe care-l conduce de 4 ani va fi 1A?Ca sa fii spital de urgente 1A trebuie sa fii monobloc nu pavilionar.Ce face dl Ministru care e preten bun cu cel cu ochisori albastri care acu ceva ani numara ouale lui becali?A distrus dl minuistru care e jurist dar habar nu are de legi un sistem sanitar din Moldova ca deh moldovenii e prosti!Domnilor doctori care v-a unificat un ungur tot asa stati nepasatori si reci?Bravooooooooooooo

Adauga un comentariu