Eveniment-Social

Spitalul Sf. Maria ar putea avea un Centru de cercetari in cardiologie

Publicat: 09 ian. 2015
1

Unitatea medicala ieseana de pediatrie a depus un proiect pentru a obtine finantare europeana in vederea infiintarii unui centru de cercetare in cardiologie. Centrul va functiona in cadrul Clinicii II pediatrie unde se afla si sectia de cardiologie din Spitalul Sf. Maria din Iasi. Valoarea proiectului este de 1,9 milioane euro, bani care vor fi investiti pentru dotarea cu aparatura medicala si reabilitarea unei cladiri din curtea unitatii medicale.

„Proiectul a trecut de prima etapa de evaluare. Este eligibil si speram sa obtina si un punctaj bun astfel incat sa fie aprobat si sa primim finantarea. Proiectul este destinat infiintarii unui centru de cercetare in cardiologie si se va derula pe parcursul a zece luni de zile. Daca va fi aprobat vom putea face acest centru extrem de important pentru cardiologia pediatrica”, a declarat dr. Radu Terinte, manager al Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi. Fara finantare europeana, unitatea medicala nu dispune de fonduri pentru achizitia de aparatura medicala pentru clinica de cardiologie.

„In toata Moldova sunt trei medici de cardiologie pediatrica. Ar fi exceptional sa fie acceptat proiectul si sa putem dispune de fonduri pentru a dota clinica de cardiologie pediatrica. Am fi putut solicita mai multi bani, dar am considerat ca scopul principal este de a dota clinica si de a instrui personalul medical (medici si asistenti medicali – n.r.) din toata Moldova. Este nevoie sa pregatim personalul medical din toate judetele Moldovei pentru a putea depista o malformatie cardiaca, sa asigure ingrijiri medicale acestor copii, dar si a celor care au beneficiat de o interventie chirurgicala pe cord. Asta ar fi prima etapa. Poate vom face si alte proiecte pentru a primi finantare europeana”, a declarat conf. dr. Constantin Iordache, seful Clinicii II pediatrie din cadrul Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi.
Adauga un comentariu