National

Spitalul de Arsi: cati raniti din Colectiv au murit din cauza infectiilor

Publicat: 03 dec. 2015
1
Dupa dezvaluirile facute de jurnalistul Catalin Tolontan, despre ranitii din Club Colectiv, reprezentantii Spitalului de Arsi au sustinut o conferinta de presa in care au oferit informatii oficiale despre starea pacientilor si infectiile din spital.
„Suprafetele arse au fost foarte mari si tratarea lor a necesitat interventii invazive. Medicamentele utilizate duc la dezvoltarea rezistentei la antibiotice”, au spus medicii. Potrivit reprezentantilor Spitalului de Arsi din Bucuresti, trei raniti din club Colectiv au murit din cauza infectiilor. Medicii spun ca daca in Bucuresti exista un centru modern, numarul pacientilor cu infectii ar fi fost mai mici. In plus, medicii spun ca bolnavii nu au fost spalati in aceeasi cada si ca ministerul stia despre riscul aparitiei infectiilor.
„E un grad de infectie spitaliceasca in niste limite acceptabile. Infectiile exista! Si cei din Franta si cei din Berlin le au. Nu puteam noi sa transferam pacientii, nu noi hotaram. Noi am tratat maximal toti pacientii, la conditiile din Romania”, au mai spus un medic. Potrivit reprezentantilor spitalului, in cazul pacientilor care au suferit arsuri grave nu mai exista bariera care tine microbii la distanta si atunci au aparut infectiile.
„Daca in Romania exista un centru de arsi in care fiecare pacient era cu propriul sau salon, cu propria asistenta, probabil ca rata de infectie era ceva mai mica, dar asta nu inseamna ca nu exista. Pacientul poate pleca in afara la cererea familiei, fie la nivel de autoritate. Noi nu putem transfera un pacient. Este o singura cada, pentru ca nu exista spatiu. Protocoalele nu vor salva niciodata bolnavul, doar medicii pot face asta. Aceste infectii sunt specifice in general unui pacient foarte ars, cu o imunitate foarte scazuta”. Intrebati cum pot fi combatute aceste infectii, medicii au spus ca exista filtre pentru protejarea pacientului.
„La nivelul unei tari precum Germania, exista doar 3-4 centre de arsuri, fiecare cu cateva paturi. Nu ar fi putut primi atatia pacienti cu arsuri grave. Familiile au fost anuntate ca exista infectii”, au mentionat reprezentantii Spitalului de Arsi din Capitala, care au adaugat ca ministrul Sanatatii era informat despre acest pericol.Adauga un comentariu