Actualitate

Spitalele din Iasi vor folosi produsele Hexi Pharma pana la epuizarea stocurilor

Publicat: 12 mai 2016
1

@ Directorul DSP Iasi nu a primit un document oficial pentru a retrage dezinfectantii de la Hexi Pharma din spitale, dupa ce s-au descoperit grave nereguli @ „Asteptam o decizie de la minister pentru a urma procedurile care se impun”, a declarat dr. Liviu Stafie

Ieri, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi a declarat ca nu a primit un document oficial de la Ministerul Sanatatii prin care sa retraga din spitale dezinfectantii de la Hexi Pharma. Asta dupa ce, reprezentantii Guvernului au prezentat 16 rapoarte de analiza de la ICECHIM, care arata dilutii mari la substantele active din biocidele de la HexiPharma.

„Deocamdata nu am primit niciun document de la Ministerul Sanatatii prin care sa ni se spuna sa retragem produsele Hexi Pharma din spitale. Ne-au cerut o situatie privind stocurile cu dezinfectanti de la aceasta firma din spitale. Daca spitalele vor trebui sa renunte la dezinfectantii de la HexiPharma, se vor achizitiona altii de la celelalte firme, cum ar fi GB Indco, Sante International, care impreuna cu Hexi Pharma detin cam trei sferturi din piata, dar mai sunt si alte firme mai mici. Spitalele Sf. Spiridon, Sf. Maria, C. I. Parhon, Maternitatea Cuza Voda, Institutul Regional de Oncologie si Institutul de Boli Cardiovasculare folosesc dezinfectanti de la HexiPharma. Asteptam o decizie a ministerului, pentru a urma procedurile care se impun”, a declarat dr. Liviu Stafie, director executiv la DSP Iasi. Miercuri, 11 mai 2016, Eugen Strambu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat ca produsele de la Hexi Pharma vor fi retrase din spitale. „Toate probele analizate sunt neconforme. Astfel, la clorura de amoniu, valoarea declarata era 15%, iar cea masurata – 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarata era 10%, cea masurata – 7,41%. La Glutaraldehida, valoarea declarata era 12%, iar cea masurata – 1,23. Hexi Pharma a fost amendata cu 40.000 lei”, a decarat miercuri Eugen Strambu.

„O sa epuizam stocurile, pentru ca le-am platit”

La Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi se folosesc patru dezinfectanti de la HexiPharma. Managerul unitatii medicale a precizat ca vor folosi in continuare produsele pana la epuizarea stocurilor. „Noi folosim dezinfectanti pentru maini, plaga, tegumente si suprafete de la HexiPharma. Nu am avut niciodata probleme. Nu a venit nimeni din spital sa faca vreo reclamatie privind calitatea, eficienta dezinfectantilor. Noi avem stocuri mici. O sa epuizam tot ce avem. Pana nu avem un document oficial, nu putem sa le aruncam. Am platit aceste produse. Asteptam un document oficial si pentru rezilierea contractului cu furnizorul, HexiPharma. Am studiat piata si pana la organizarea unei licitatii vom face achizitie directa. Vom achizitiona cantitati mici”, a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi. Institutul de psihiatrie Socola din Iasi utiliza doar dezinfectant pentru mani de a firma mentionata, dar de luni, 9 mai 2016, au cumparat un produs similar de la alta firma. La sfarsitul saptamanii trecute, recipientele cu dezinfectant au fost luate de politisti, dupa ce una dintre probe a iesit neconforma.
Comentarii
  • NE OMORATI NESIMTITILOR ,MERHGETI INAINTE TOT ASA CRIMINALILOR .O RUDA DE A MEA A IESIT ACUM DOUA LUNI DIN SPITALUL SF SPIRIDON DUPA O OPERATIE CU DIAREE CAUZATA DE O CIUPERCA LUATA DE LA SPITAL SI A CHINUIT DOUA LUNI CU TRATAMENT DE SUTE DE LEI DIN BUZUNARUL EI CU 800 PENSIE .MERGI ASA DL DIRECTOR PUS DE UN PARTID CARE CHELTUITI BANII PE CAMPANIA UNEI ******* SI LASATI OAMENII CINSTITI SI SARACI SA MOARA .CONDAMNATI LA MOARTE CEI CARE ISI BAT JOC DE SANATATEA NOASTRA ,MIZERABILI SI CRIMINALI .TU DIRECTORE A DSP S-O DUCI PE MAMA TA IN ACESTE SPITALE ,CARE SUNT DESINFECTATE CU APA CHIOPARA NU-TI ESTE RUSINE SA MAI ACCEPTI UTILIZAREA ACESTOR SOLUTII .NERUSINATULE, CRIMINALULE .

  • DSP-ul e condus de CRETINI?Ce inseamna asta, e CRIMA, ascunsa sub masca respectarii birocratiei! Nesimtiti platiti din bani publici, la voi nu functioneaza asumarea raspunderii, mai ales in cazuri de criza, ca acesta? Pai daca ar fi o calamitate, o epidemie, un razboi etc, ati astepta si atunci hartii de la sefi pentru fiecare situatie evidenta? Afara cu voi si sa nu mai prindeti niciodata un post de conducere in institutii publice de sanatate, asa ar trebui, pe langa dosar penal pentru complicitate la atentat la sanatatea publica!

Adauga un comentariu