Eveniment-Social

Spitale din Iasi, amendate de ISU

Publicat: 20 nov. 2015
1

In urma tragediei din Club Colectiv, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi au demarat o serie de controale in baruri, cluburi si restaurante, numeroase spatii fiind inchise intrucat functionau fara sa respecte toate conditiile legale. Controalele au fost extinse, vizand si alte tipuri de institutii, printre acestea numarandu-se si spitalele din municipiu. In urma verificarilor, mai multe unitati medicale au fost amendate.

Vezi si Inspectorii OPC au desfasurat mai multe controale. Iata ce au descoperit

Este vorba despre Institutul de Psihiatrie Socola, Spitalul Sfantul Spiridon, Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea Cuza Voda, amendate cu 5.000 de lei, pentru lipsa dosarelor de autorizare necesare in urma efectuarii unor lucrari. Spitalul Municipal Pascani a fost amendat cu 2.500 de lei, intrucat nu detine aviz ISU. Un alt spital amendat este cel de Boli Infectioase, care nu a obtinut aviz de securitate in urma reabilitarii a doua pavilioane.
Comentarii
  • A inebunit toata lumea?S-a creat iar o metoda de strins bani multi de catre unii smecheri de la ISU,actuali si fosti ofiteri ISU.Pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu trebuie o serie de documente,planuri de aparare,evaluari de riscuri la incendiu,etc,ce sunt facute numai de catre rezervistii ISU.Trebuie modificata legea si sa fie clar prevazuta obligatia ISU de a verifica fiecare firma si institutie,sa intocmeasca documentatia si sa elibereze autorizatia la sediul fiecarei firme.Nu-i mai haituiti pe romani pe la ghiseele ISU.Ofiterii cu grade grele pe umar dplasati-va in teren, verificati si pazitii pa romani de pericole,nu-i jumuliti de bani.Pe salarul primit de la stat sa aiba obligatia de atribuire a autorizatiei de siguranta la incendiu si nu plimbari si intimidari,ei asteptind prin birouri,ei fiind supraoameni.

Adauga un comentariu