Eveniment-Social

Spectacol iesean, prezentat in turneu in Republica Moldova – FOTO

Publicat: 11 mai 2016
Luna mai este una a festivalurilor si turneelor, iar artistii de la Teatrul Luceafarul din Iasi se straduiesc sa faca fata numeroaselor invitatii pe care le primeste institutia, dar si sa asigure un program la sediu, pentru publicul sau fidel. Astfel, dupa ce weekend-ul precedent, Pisica verde de Elise Wilk, spectacol nominalizat la Premiile Uniter, categoria Cea mai buna regie – Bobi Pricop, a revenit de la Festivalul International de Teatru Nou Arad, o alta distributie, aceea din Harap Alb, sustine o serie de trei reprezentatii in Republica Moldova. Realizat cu sprijinul Insitutului Cultural Roman de la Chisinau, turneul in tara vecina include trei reprezentatii la Straseni (miercuri, 11 mai), Nisporeni (joi, 12 mai) si Calarasi (vineri, 13 mai), toate de la ora 13:00. Biletele s-au vindut deja in totalitate, publicul estimat fiind de cca 2000 de spectatori. 
Harap Alb dupa Ion Creanga este parte a programului Integrala Creanga, un program de cursa lunga al institutiei iesene de spectacole pentru copii si tineret, al carui scop este reprezentarea scenica a cat mai multe dintre scrierile humulesteanului. Viziunea regizorala exploreaza un timp istoric ancestral, valorificind elemente de mitologie romaneasca. Dramatizarea, Calin Ciobotari, urmeaza sirul epic al intimplarilor imaginate de Ion Creanga. De partea scenografica s-a ocupat Mihai Pastramagiu, de coregrafie, Adrian Stefan, iar de muzica, Radu Stefan (instrumente muzicale – Sandu Mania si Ilie Bozaru). 
„Am gindit un spectacol despre demnitate, onoare, curaj, puterea de a infrunta destinul. Drumul lui Harap Alb trece prin multe incercari pe care trebuie sa le depaseasca cu vitejie. Procesul acesta de maturizare este sinuos, complicat, dar il face pe Harap Alb intelept si ii da argumentele si dreptul sa isi asume titlul si responsabilitatile de lider”, a vorbit, despre conceptia scenica, regizorul Ion Ciubotaru. 
In distributie figureaza 16 actori: Emanuel Florentin, Toma Hogea, Doina Iarcuczewicz, Viorel Varlan, Gigi Sfaiter, Liliana Mavris Varlan, Ioana Iordache, Gabriel Lazar, Paul Sobolevschi, Cristian Gheorghiu, Aurelian Diaconu, Catalin Cucu, Ionela Arvinte, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Gabriela Andrei. La sediu, joi, 12 mai, de la ora 19:00, poate fi urmarita o noua reprezentatie cu Pisica verde de Elise Wilk, spectacol pentru adolescenti realizat in formula silent disco. Iar duminica, de la ora 10:00, la sala mica, se joaca De ziua lui Pinocchio dupa Carlo Collodi, si de la ora 11,30, la sala mare, Povestea unui om lenes dupa Ion Creanga.Adauga un comentariu