National

Sotul deputatului PNL Andreea Paul Vass, ACUZAT ca a incasat sume mari de bani de pe urma evaluarilor dispuse de ANRP

Publicat: 07 dec. 2014
1

Deputatul PNL Andreea Paul Vass e acuzata de senatorul Valer Marian ca a incasat sume mari de bani de pe urma evaluarilor dispuse de ANRP. Sotul deputatei detine o societate de evaluatori care, din 2007, colaboreaza cu Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Anul trecut, firma Romcontrol a declarat peste 50 de contracte cu institutii de statului.

Intr-o interpelare parlamentara catre premierul Victor Ponta, senatorul Valer Marian afirma ca, potrivit unor informatii furnizate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), „in perioada 2009 – 2012, in care cea mai mare parte functia de presedinte al ANRP a fost detinuta de doamna Crinuta Dumitrean, anchetata de DNA si arestata recent de ICCJ pentru fapte de coruptie, firma SC Romcontrol SA Bucuresti a incasat cea mai mare suma de bani de la ANRP, pentru evaluari efectuate in dosare de retrocedare, dintre cei 115 evaluatori acreditati (persoane fizice sau persoane juridice). Mai exact, SC Romcontrol SA a incasat circa 1/7 din totalul sumei achitate evaluatorilor acreditati, in baza unui contract cadru incheiat in anul 2007″, se arata in interpelarea lui Marian Valer, potrivit evz.ro.

Citeste si Mama Andreei Paul Vass este in conflict de interese

„In perioada susmentionata, la SC Romcontrol SA au avut calitatea de actionari principali si de administratori sotul actualului deputat Andreea Paul (prim-vicepresedinte al PDL, partid care a promovat-o in functia de presedinte al ANRP pe doamna Crinuta Dumitrean), tatal acesteia si fratele acestuia. In aceeasi perioada, doamna Andreea Paul a detinut functiile de consilier al fostului consilier prezidential Theodor Stolojan si de consilier pe probleme economice al fostilor prim-ministri PDL Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu. Actualmente, conform unor surse din PNL, doamna Andreea Paul aspira sa devina consilier pe probleme economice al presedintelui ales Klaus Iohannis sau sa propuna in aceasta functie un apropiat al sau”, se mai arata in documentul senatorului.

Mai mult, politicianul cere premierului sa faca verificari daca platile au fost efectuate conform actelor normative in vigoare.

Citeste si Ioan Oltean (PDL): Am recomandat-o cu buna credinta pe Crinuta Dumitrean pentru ANRP

„Totodata, solicit sa-mi comunicati numele persoanelor fizice si denumirea persoanelor juridice in dosarele carora a efectuat evaluari SC Romcontrol SA, precum si daca vreuna din acestea a beneficiat de servicii de reprezentare si de asistenta juridica din partea Cabinetului de avocatura Vass Iulia-Erszebet (sora doamnei Andreea Paul)„ cere in interpelare senatorul Valer Marian.

Potrivit declaratii de avere a deputatului liberal, firma sotului, Romcontrol avea in derulare 55 de contracte de servicii cu diverse institutii de stat sau unde actionar este statul. Valoarea acestor contracte este intre 990.000 de lei (semnat cu Hidroelectrica) si 806 de lei semnat cu o subdiviziune a regionalei CFR Galati. Ca director general, Cristian Paul a incasat anul trecut un salariu de la Romcontrol de 94.000 de lei.
Comentarii
  • Aceasta pdl-ista nesimtita care afirma ca: ,,suntem niste tampiti daca nu taiem pensiile si salariile” a avut grija sa fure zeci de milioane de euro, prin evaluarile facute de sotul ei, in timp ce populatia era pusa la pamant prin taierile ,,tampitilor”. Am vazut ca incep sa scoata capul, mai intai vamesul Blaga, apoi Videanu cu Duta etc care cred ca populatia a uitat sau nu stie de furaciunile fara seaman facute de acesti samsari

Adauga un comentariu