Actualitate

Sotia unui parlamentar a creat un scandal imens intr-un spital din Iasi. Totul a ajuns pe masa judecatorilor – FOTO

Publicat: 25 mart. 2015

@ Sotia alesului in Parlamentul Romaniei detine mai multe firme cu activitate in domeniul medical @ Societatile comerciale in care sotia parlamentarului este administrator au contracte cu mai multe spitale din Iasi si din tara

Scandalul a pornit inca din toamna anului trecut. La mijloc se afla sotia unui parlamentar care detine mai multe firme in Bucuresti. Una dintre societatile comerciale detinute de aceasta este un furnizor important al Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi. Este vorba despre SC Tody Company Exim SRL din Bucuresti care distribuie reactivi pentru analizele de sange din cadrul laboratorului de la Spitalul Sf. Maria. Firma este detinuta de Cornelia Todirascu, sotia lui Valeriu Todirascu, senator independent in Parlamentul Romaniei. Senatorul Todirascu este si membru in comisia pentru sanatate publica. Cornelia Todirascu mai detine si SC Tody Laboratories SRL si SC Partners Medical Solution SRL, toate cu sediul in Bucuresti. Institutul de Psihiatrie din Iasi a fost actionat in instanta de SC Tody Company Exim SRL pentru ca unitatea medicala nu le-a raspuns la o solicitare facuta in toamna anului trecut. Firma detinuta de sotia parlamentarului nu a avut si nici nu are contract cu Institutul Socola.

„Prin luna septembrie 2014 am primit o solicitare de la SC Tody Company Exim SRL prin care ni se cerea sa-i transmitem cateva facturi de la societatea care ne livreaza reactivii pentru laboratorul de analize medicale. Probabil doreau sa afle preturile de la ceilalti distribuitori. Pur si simplu dintr-o eroare nu le-am trimis acele facturi. Puteam sa le transmitem cu acordul firmei care livreaza spitalului reactivii, dar a fost o eroare. Spitalul nu a avut nicio relatie contractuala cu Tody Company Exim SRL din Bucuresti. Daca ar fi vrut sa afle toate datele, puteau sa intre pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Nimic nu a fost achizitionat in afara procedurilor legale. Am fost actionati in instanta de contencios administrativ de catre firma din Bucuresti pentru ca nu le-am raspuns la acea solicitare. Noi vom transmite in instanta toate documentele. Spitalul Socola nu este un consumator de analize medicale ca alte unitati medicale si din acest motiv nu ne trebuie foarte multi reactivi”, a declarat Gina Greceanu, jurist la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi. SC Tody Company Exim SRL are contracte cu mai multe spitale din tara.
Comentarii
  • Dane …. ai mintea in colturi! Citeste ma cu atentie continutul articolului!!! Trece-l prin filtrul gandirii pe care nu o ai!!! Mesajul articolului este cat se poate de clar: Burlea nu a cedat presiunilor politice ale firmei distribuitoare si acum este santajat si purtat prin tribunale de scursura de sotie de senator. Si inca ceva: cu sotul membru in comisia de sanatate publica si sotia distribuitor de materiale pentru sanatate, nu este conflict de interese? ALOOO!! ANI, DNA.. dormiti in papuci ma????

 • nu se sperie lucian de un dosar in Tribun al ! are el atatea la procuratura…dar le rezolva mamica si taticu … Mai nou il ponteaza pe consilierul ministrului sanatatii Gabi oprisanu care ia bani si de la Minister si de la Spitalul Socola desi nu vine niciun minut la serviciu …

  • Stati linistiti, voi credeti ca eu dorm? Doar ma tavalesc nitel, doar nu fac rau nimanui, eu fac doar bine:in primul rand mie si in al 2-lea rand partenerului! Nu, nu va ganditi la lucruri urate, intre timp mi-am schimbat preferintele, de dragul ei, mai bine ard tot satul…

  • Tu din ce postura vorbesti? Esti cumva cadru medical la Socola sau esti de la administrativ? Niciunii dintre voi nu aveti dreptul sa virbiti atat timp cat ieri si numai ieri,cand a venit Magda de la BZI, nici la administrativ,nici la laborator,nici din corpul medical…nu era nimeni,batea vantul. Asa ca mucles hoti si putori justitiare si chiulangii cu principii.La munca,nu la comentarii in timpul orelor de serviciu!

 • Burlea se comporta la Socola ca pe mosia lui.A angajat-o si pe sora in spital desi saracuta nu poate sa scoata doua cuvinte nici in fata bolnavilor nci in fata studentilor .

  • Interesant este ca saracuta figureaza coautor la diverse lucrari si carti, masterate, doctorate… Oare cat copy -paste au in continut?

   • Bramburica, mai bine ti-ai verifica propriile lucrari si cv-ul falsificat si ****** an de an decat sa mananci r…t pe site-uri. Vezi ca exista programele pentru verificarea plagiatului. Pe de alta parte te afli si intr-o mare eroare: „saracuta” este autor corespondent sau prim autor la articole cotate ISI si nu coautor asa cum ai scris tu… Asa ca iti urez spor la copy/paste si la ****** si falsificat CV-ul.

 • Dati drumul bolnavilor si treceti in locul lor! Adevaratii nebuni sunteti voi, bolnavi de ura, de invidie, de caracter. Puteti sa va supuneti tuturor operatiilor estetice, ca tot niste urate, la chip si la suflet, veti ramine!Ma intreb cum va veti apara in cazul unui proces iminent „in rem”?Va deranjeaza ca lucrurile se shimba in bine, vreti sa ramana(cred si eu ca va convine!)situatia asa cum mereu o invocati, ca fiind de pe vremea lui Boisteanu!Mai bine ati face ceva bun pentru voi, adica operatii estetice la nas, coapse, fesieri, barbie, terapie antialcool! Sunt atatea lucruri frumoase care v-ar innobila viata!

 • „Nimic nu a fost achiziționat in afara procedurilor legale”! Bă, ești prost? Ce ” proceduri legale” in achiziții, resurse umane, concesionari etc se respecta la socola? Haha

 • Auuu! Auuu! Auuu! Mare este fauna ta Doamne si pe toata ai scapat-o in curte la Socola. Domnule manager ai putea sa deschizi un parc zoo acolo sa expui hienele care sunt angjate acolo si se sfasie intre ele cu orice prilej. Cred ca ai avea un important plus la bugetul Institutului si ai putea sa achiti mai repede contractele oneroase mostenite de la predecesorii tai.

 • Despre Lucian Burlea sau „regimul terorist” Burlea”:
  1. In 2013, Lucian Burlea a preluat Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola cu 43 de miliarde datorii. La sfarsitul anului 2014, datoriile acestei institutii au fost de 10 miliarde, gratie managementului „defectuos”, achizitiilor si a „combinatiilor” prezentate de voi.

 • 2. Cand Burlea a preluat Socola, cheltuiala de personal era de 29,5 miliarde/luna. La sfarsitul anului 2014,adica dupa doi ani deja, ca manager, cheltuiala de personal a fost 29,400 miliarde/luna, gratie angajarilor facute fara acoperire, desi referatele sefilor de sectie sunt cu nemiluita iar discutiile la rapoartele de garda si in Consiliul Medical, au fost si sunt fara numar in acest sens, lipsa de personal(infirmieri, ingrijitori, registratori) fiind una reala. Concluzie: cu tot cu angajarile facute de Burlea,cheltuiala de pesonal a SCAZUT!
  3. Medicamentele si reactivii sunt luate cu proceduri de licitatie si trecute prin comisia medicamentului din spital, de unde si discutiile care sunt purtate si in Consiliul Medical, despre calitatea genericelor si cum se pot achizitiona medicamente eficiente si nu cele ieftine, cele care sunt achizionate acum. De parca Burlea pleaca in excursii cu firmele de medicamente.

 • 4. Sunt curios in ce consta „Teroare, santaj, promovarea umililor si obedientilor”? Unde si in ce fel a terorizat Burlea si pe cine? Pe cine a promovat Burlea si care sunt acei obedienti si umili?
  5. Anamaria este angajata spitalului din 2006, cu 7 ani inainte de a veni Lucian la conducerea acestui spital.

 • 6. Da, sunt de acord sa vina DNA-ul sa verifice tot ce a facut „regimul Burlea”, ignorand cifrele si faptul ca a scos acest spital din latrina in care se afla. Tin insa sa mai aduc aminte ca DNA-ul va verifica si investitia de 5 miliarde in grajdul de la Sipote, investitie facuta in 2009, grajd ce nu a functionat nicio secunda; aductiunea de apa de la Sipote, care nu a functionat nicio secunda si alte multe si „frumoase surprize” care vor fi prezentate procurorilor. Aici nu sunt exclusi si cei de la sindicatul SANITAS beneficiarii din plin ai hotiilor de la SOCOLA.

 • 7. FOARTE IMPORTANT! Socola saptamana trecuta a ajuns de la 43 de miliarde datorii in 2013, cand a preluat Burlea spitalul, la 0 datorii, toate platile fiind acum la zi. Credeti ca se poate ajunge aici cu „combinatii si hotii”?

 • Puteti sa va mai nasteti o data, voi cei care atat de bine va pricepeti sa scrieti, dar Institutul de Psihiatrie Socola, doar Burlea l-a facut, cum si diminuarea datoriilor tot el a reusit-o, fapte reale. Restul este urletul de „foame”,exprimat pe forumuri, al celor care au „mancat” din Socola, acel „grup de angajati bine intentionati dar revoltati”. Atentie ce va doriti, caci se poate implini dar nu se stie daca asa cum vreti voi, si nu cum starniti avalansa.

Adauga un comentariu