Actualitate

Sotia directorului Fiscului, platita de cei mai mari evazionisti. DNA abia acum a aflat

Publicat: 31 mart. 2015
1

@ O echipa de ancheta de la Bucuresti a verificat mii de documente din dosarele Fiscului @ In final s-a ajuns la formularea unor acuzatii de coruptie @ Peste 100 de societati comerciale „cotizau” probabil pentru a fi iertate de controale fiscale

Primele descoperiri ale inspectorilor de integritate din cadrul ANAF care au verificat recent Fiscul iesean sunt de-a dreptul socante. Au putut constata ca familia unui fost director al Fiscului era finantata de unii dintre cei mai mari evazionisti din judetul Iasi. Inspectorii ANAF banuiesc ca peste 100 de firme din judetul Iasi achitau un soi de taxa de protectie tocmai pentru a fi scutiti de unele controale fiscale care le puteau provoca unele neplaceri sau pentru a obtine mai usor rambursari de TVA. Directorul in cauza se numeste Corneliu Durdureanu, iar banii erau incasati prin intermediul cabinetului medical administrat de sotia acestuia, Ana Maria Durdureanu.

Citeste si: Firma unui sef al Fiscului, campioana la fentat bugetul statului. Gaura de miliarde din bani publici

Dupa cum s-a precizat pe lista celor 100 de societati comerciale care achitau lunar in medie 1.500 lei pentru „servicii medicale” catre cabinetul medical administrat de Ana Maria Durdureanu figureaza si societati comerciale implicate in dosare de evaziune fiscala cu prejudicii de milioane de euro. Trebuie sa precizam ca printre firmele care cotizau lunar la cabinetul medical al familiei Durdureanu se numara firma Cordial MV SRL controlata de Otilia Mitrofan, fugita din tara imediat dupa ce procurorii ieseni au inceput urmarirea penala impotriva sa pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat recent ca in urma expertizei dispuse de procurori in acest dosar prejudiciul adus bugetului statului prin neplata in mod corect a TVA si a impozitului de profit este de 2 milioane euro.

Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi si de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Mai trebuie precizat ca Fiscul a depus plangere penala impotriva firmelor Otiliei Mitrofan, respectiv Cordial MV, Dialex Interfrig sau Dialex Grup in anul 2012 dupa ce Durdureanu a parasit scaunul de director al Fiscului. De asemenea, inspectorii de integritate de la ANAF au putut constata ca firma Cordial MV platea banii cabinetului medical al Anei Durdureanu in perioada in care sotul sau Corneliu Durdureanu conducea activitatea de inspectie fiscala la nivelul Fiscului iesean. Astfel, prin ordinul de plata nr. 707/1.07.2008 firma Cordial MV a platit cabinetului medical al Anei Durdureanu suma de 1.500 lei. In anul 2008, Corneliu Durdureanu conducea inca activitatea de inspectie fiscala la Directia de Finante.

Alti cotizanti care au fentat statul

De asemenea, pe lista firmelor care au cotizat se numara si cele din grupul Gold&Platin controlate de turcul Yavuz Hatinoglu. In ultimii ani firmele din grupul Gold&Platin au intrat in faliment si au lasat in urma datorii uriase catre bugetul de stat si nu numai. S-a estimat ca valoarea totala a firmelor lui Yavuz Hatinoglu ar fi de circa 30 de milioane euro. De exemplu, Gold&Platin Autocenter SRL a intrat in insolventa in anul 2011 cand Cornel Durdureanu era director al Fiscului. Statul roman prin Directia Generala de Finante are de recuperat numai de la aceasta societate comerciala suma de 25.764.362 lei.
In acelasi an a intrat in faliment Gold&Platin Leasing SA.

Citeste si: Un fost director de la Finante, cercetat pentru evaziune fiscala

Finantele au de recuperat de la Gold&Platin Leasing SA nici mai mult nici mai putin decat 2.072.267 lei reprezentand taxe si impozite neachitate si 5.000 lei penalizari. Pana acum statul nu a recuperat niciun ban, dar ambele societati aveau incheiate contracte cu cabinetul medical patronat de Ana Maria Durdureanu. In afara de cele mentionate mai sus mai figureaza Coriolan Aur Smarald SRL, Acvares SRL, Impex Romcatel SRL, Combeton SRL, SC CF Moldova SA, Nova Construct SA si asa mai departe. Si asta nu este tot. Asta nu este singura modalitate prin care familia directorului de la Fisc facea rost de bani de la societati comerciale. Adica, banii nu intrau in conturile familiei Durdureanu numai in baza contractelor incheiate de cabinetul medical. Persoana fizica Ana Maria Durdureanu a realizat venituri directe de la anumite societati comerciale. Printre societatile comerciale care i-au platit bani se numara Charis Company SRL, Casa Teo SRL, Coriolan Aur Smarald, Nistor Company SRL, Multiprint SRL, Angela International SRL.

Se mai poate observa ca veniturile anuale ale cabinetului medical cresteau pe masura ce Durdureanu era promovat. Acesta a lucrat initial la Garda Financiara dupa care a urcat pana la functia de director general sarind mai multe etape. A reusit sa promoveze atat de repede datorita sprijinului politic asigurat in perioada guvernarii PDL de parlamentarii Mihaela Popa si Dumitru Oprea. Astfel, daca in anul 2003 veniturile cabinetului medical au fost de 15.886 lei, aceastea au urcat pana la 162.152 lei in anul 2011 cand Durdureanu era director general al Fiscului.
Durdureanu a refuzat sa raspunda apelurilor telefonice ale jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI.
Comentarii
 • Finantele au de recuperat de la Gold&Platin;Leasing SA nici mai mult nici mai putin decat 2.072.267 lei reprezentand taxe si impozite neachitate si 5.000 lei penalizari. sa plateasca taranul asta care a facilitat firmele mie Fiscul mi-a trimis somatie pentru 16o ron daca nu am relatii asta este, are casa in Bucium ,are conturi este de unde recupera

 • Cu asa conducatori in toate structurile statului s-a ajuns unde suntem azi. Oare de ce se tergiverseaza si nu se pune sechestru pe toate proprietatile acestei familii care nu sunt justificate prin munca cinstita??? Oare mai are putere si acum dna Popa Mihaela??? Ori sunt altii care il ajuta pe acest fost director care a pacalit oamenii???

 • pe radu precul si liliana precul cine ii protejeaza?au vandut marfa din moldochim max trade dupa ce si-au cerut insolventa, nu au depus bilantul la 31.12.2013 si nici declaratii pana in noiembrie 2013. desi aveau datorii de zeci de miliarde la stat si de sute de miliarde prin tepele pe care le-au tras nimeni nu i-a controlat!!!!cum este posibil ca astfel de tepari sa fie protejati?

 • daca in curte la moldochim max trade s-au turnat x m.c. de beton si din moldochim max trade au disparut y milioane de euro, sa se afle cati m.c. de beton s-au turnat la vila lui precul din bucium.
  problema data la olimpiada internationala de evaziune fiscala

 • Cum? cel mai mare RECTOR pe care l-a avut Cuza e un excroc?—exclus!!! Cea mai hada ******* traseista e si excroaca— exclus!!!

 • ANAF,EXCEST DE ZEL,SI PINA ACUM SE FACEAU CONTROALE,DAR SE IESEA CU SACOSELE SAU PORTBAGAJELE PLINE SI CONTROLUL ERA GATA.PENTRU 1,50 LEI ITI DADEA SI PINA ACUM AMENDA DACA NU LE DADEAI DREPTUL. OARE NE CREDETI ASA PROSTI,STIM CUM FUNCTIONEAZA SPAGILE,MITA IN ROMANIA. PONTA CRED CA O FACE PE PROSTU CA NU STIE CUM MERGE GARDA DE INANTE IN ROMANIA.CE CREDETI CA ACESTI INSPECTORI ANAF NU TOT ROMANII SUNT,SE SEFUL LOR SI A GUVERNULUI FURA SI MINT DE INGHEATA APELE. HAI SA FIM SERIOSE,NE NE MAI PREFACEM ATIT CA SUNTEM PENIBILI.

  • HEI!!!!ALO…DNA..VERIFICATI AVERILE TUTUROR FOSTILOR DIRECTORI,IN SPECIAL A PARLAMENTARULUI DOBOS,MARE DIRECTOR SI DEPUTAT,DE UNDE A AVUT ATATIA BANI PENTRU CAMPANIE SI PENTRU TOT CE ARE…MASINI ,VILA ,APARTAMENTE…CACI A FOST UN CALIC SI UN PROSTANAC LA VIATA LUI!!!!!!????

  • HEI!!!!ALO…DNA..VERIFICATI AVERILE TUTUROR FOSTILOR DIRECTORI,IN SPECIAL A PARLAMENTARULUI DOBOS,MARE DIRECTOR SI DEPUTAT,DE UNDE A AVUT ATATIA BANI PENTRU CAMPANIE SI PENTRU TOT CE ARE…MASINI ,VILA ,APARTAMENTE…CACI A FOST UN CALIC SI UN PROSTANAC LA VIATA LUI!!!!!!????

 • Contabila Lemnareasa si cu directorul principal de la tipografie nu mai dorm noaptea asai? Lasa ca m-ai rau va trebuie ca ati lasatt oameni cu copi bolnavi pe drumuri !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Marsh si-i ingrijeste, daca ai „copi” bolnavi, si nu mai manca c.a.c.a.t. aici ca nu face bine la sanatatea lor. Vita cu cabina.

 • Da MIHAELA MIHAI, de la inspectie fiscala cind se intoarce la munca… cum e ceva de treaba, repedede isi ia concediu…doar e sefa nu, sefii au tratament privilegiat!!!

 • DOINA NAUM, o alta i di oa ta din finante, fosta sefa(GRIGORIU a numit-o), habar nu avea sa repartizeze lucrerile pe care le primea, darmite sa le mai si rezolve. Toata ziulica la birfa cu MIHAI MIHAELE, nimic nu faceau. Asta, Mihai, mai hoata, cum vede ca ede treaba, fuge in medical…o sesimti.t.a de cea mai joasa spita

  • BINE LE MAI ZICETI….ASA, MERGETI MAI DEPARTE…MULTE MUHAELE MAI SUNT LA FINANTELE ASTEA…NUMAI PE BAZA DE …….SE AVANSEAZA, NICI O SEFA NU ESTE COMPETENTA PROFESIONAL…BRAVO LOR

Adauga un comentariu