National

Sorin Rosca Stanescu: Dovada politiei politice

Publicat: 27 iul. 2016
1
Va amintiti? Acuzat de nenumarati reprezentanti ai societatii civile – cei care nu erau subordonati, ai presei nesubordonate, dar si de adversari politici cum ca facea politie politica, Traian Basescu, pe parcursul celor doua mandate, s-a aparat cu inversunare. De mai multe ori a insistat asupra faptului ca nu s-a intalnit cu niciun procuror sau judecator, altfel decat institutional, si nu a discutat cu acestia nici macar telefonic pe marginea dosarelor in derulare. In esenta, ca nu a intervenit in niciun fel in actul de justitie. Iar judecatorii si procurorii au fost liberi sa faca ce ii taie capul. Dovezile prezentate in sens contrar erau, sistematic, aruncate la lada de gunoi. Iata, astazi, acelasi personaj nu numai ca rememoreaza momentele in care s-a implicat in actul de justitie, intarit fiind si de principalul sau colaborator, Elena Udrea, dar, mai mult chiar, se ofera sa vina si martor intr-un proces unde, sub prestare de juramant, sa vorbeasca despre jocurile politice care se faceau. Ce sa insemne asta?

Vezi si  Victor Ponta ameninta: „Daca ma intreaba cineva in instanta, o sa spun tot ce stiu”

Inainte de a intra in detalii, sunt necesare doua precizari. Prima este ca Traian Basescu se acuza nu in mod direct, ci indirect. De fapt, el vine cu acuzatii impotriva unui binom-trinom. Ii acuza de asemenea operatiuni de politie politica – mai pe romaneste, de jocuri in favoarea unor persoane prin manipularea anchetelor si proceselor – pe trei dintre fostii sai subordonati. Sau oameni de incredere, cum i-a numit. Este vorba despre Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei si apoi sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de Livia Stanciu, sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie iar actualmente, gratie lui Klaus Iohannis, judecator la CCR, si de generalul cu patru stele, Florian Coldea, care, in ultimele declaratii ale lui Basescu, figureaza drept creierul operatiunilor de politie politica. Deci, el nu se acuza in mod direct pe sine. In schimb, isi acuza principalii colaboratori, dar, acuzandu-i, recunostae ca era la curent cu operatiunile acestora. A doua precizare importanta este ca, acum, spre deosebire de perioada mandatelor sale prezidentiale, Traian Basescu este el insusi incoltit, asupra lui desfasurandu-se de aceasta data, dupa cum spune, actiuni cu caracter de politie politica. Asupra lui, asupra Elenei Udrea si asupra unui alt fost colaborator ramas fidel, doamna Alina Bica, la data faptelor, sefa structurii antimafia din Romania.

Vezi si  Basescu se spala pe maini. TUPEU INCREDIBIL

Odata precizarile de mai sus facute, vom consemna ca Traian Basescu recunoaste, fara ezitari, faptul ca, in cabinetul sau de presedinte al Romaniei, se purtau practic negocieri legate de modul in care erau administrate anchetele penale si era impartita justitia. Este definitia, cu subiect si predicat, a politiei politice. Prin urmare, Traian Basescu recunoste astazi ca a patronat actiuni de politie politica care au insemnat, printre altele, influentarea sau chiar subordonarea Justitiei, in scopul manipulari unor anchete in derulare ori a unor procese in curs. Mai mult decat atat, el solicita sa fie chiar citat ca martor in proces, cel al Alinei Bica, pentru ca, acolo, sub prestare de juramant, sa ofere detalii in acest sens. Tarziu, poate prea tarziu – dar, de fapt, niciodata nu este prea tarziu –, avem, iata, dovada de la cea mai autorizata persoana din stat ca, sub cele doua mandate prezidentiale ale lui Traian Basescu, in Romania, s-a facut politie politica. Si, cum membrii binomului-trinomului i-au supravietuit in functii, ca aceasta politie politica a continuat. Si continua si azi sub coordonarea aceluiasi general cu patru stele, Florian Coldea. Inca prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii. Inca nedus cu cercul.Adauga un comentariu