National

Sorin Ovidiu Vintu va face sarbatorile dupa gratii – I-a fost respinsa cererea de eliberare conditionata

Publicat: 20 dec. 2012
1

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, aflat in inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita, va petrece sarbatorile de iarna in penitenciar, dupa ce Judecatoria Sectorului 4 a respins, joi, cererea de eliberare conditionata.

Totodata, instanta a stabilit ca urmatorul termen la care sa poata fi formulata o solicitare de eliberare conditionata a lui Vintu sa nu fie mai devreme de 1 februarie 2013, scrie Mediafax.

Decizia JS 4 poate fi atacata cu recurs in termen de trei zile.
Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scazut lui Sorin Ovidiu Vintu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o pentru santajarea lui Sebastian Ghita si a constatat ca acesta poate cere unei instante eliberarea conditionata, au declarat pentru MEDIAFAX, la inceputul lunii decembrie, surse judiciare.

Potrivit surselelor citate, Comisia de analizare a cererilor de eliberare conditionata de la Penitenciarul Jilava i-a scazut lui Sorin Ovidiu Vintu perioada de 32,9 zile din condamnarea la un an de inchisoare pe care a primit-o in dosarul privind santajarea omului de afaceri Sebastian Ghita.

Comisia a luat in considerare pentru aceasta decizie si faptul ca Vintu a publicat o carte cu continut stiintific printr-o editura agreata de Colegiul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, au precizat sursele judiciare.

Vintu a avut un orar definit pentru intocmirea lucrarii stiintifice, pe care ulterior a publicat-o in modul precizat, au mai spus sursele citate.

In 21 iunie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva.

Potrivit procurorilor, in perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate. Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa ii creeze temere lui Sebastian Ghita, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro, au precizat procurorii.

Sorin Ovidiu Vintu mai are o condamnare de doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, decizia nefiind insa definitiva.

In 24 septembrie, Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Vintu a fost deferit justitiei de procurorii Parchetului instantei supreme si intr-un alt dosar, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnostopol, pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Sursa: Mediafax
Comentarii
  • Un golan ,precum S.O.V,/javra/ Bombonel,/reptilianul/ Tariceanu,/cancerul tarii / Iliescu,/malagambistul/ P Roman ,samd , sa faca PARNAIE la Penitenciarul VLADIMIR ,sau DELFINUL NEGRU din RUSIA ; nu la costum cu laptop ul pe brate ,scriind pe blog ! „Prosti ,da multi „!(L)

Adauga un comentariu