National

Sorin Oprescu pus pe scandal. Se cearta cu toata lumea din arest

Publicat: 18 sept. 2015
1

Sorin Oprescu se cearta cu colegii de celula si chiar cu politistii, primarul suspendat fiind nemultumit de conditiile de dupa gratii. El va fi dus astazi din nou la DNA. Edilul a fost repartizat intr-o celula cu patru paturi, varuita proaspat, e adevarat, dar cu WC turcesc, deoarece vasele din inox mult asteptate de toata suflarea arestatilor nu au fost inca montate. Diferenta dintre „stelele” de confort din libertate si cele din oferta arestului l-au transformat pe Oprescu intr-un personaj total nemultumit, chiar excesiv de nervos. Suparat, probabil, pe procurorii anticoruptie de la DNA care l-au bagat la zdup pentru o mita de 25.000 de euro pe care nu o recunoaste, edilul suspendat s-a „aricit” complet si e mai mereu pus pe harta.

Vezi si Sorin Oprescu a parasit sediul DNA, dupa apoximativ sapte ore in care a asistat la

„Vorbeste de sus cu toata lumea, ii repede pe toti cu aroganta, indiferent daca e vorba de politisti sau de alti arestati. Mereu se plange de conditiile grele din celula”, au dezvauit surse judiciare. Sorin Oprescu se afla in arest preventiv dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins luni contestatia impotriva deciziei instantei inferioare de a emite mandat pe numele sau. Condorm DNA, in perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

Vezi si Robert Negoita NU candideaza la Primaria Bucurestiului

„Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar”, sustin procurorii DNA. DNA mentiona ca, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, Sorin Oprescu a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi. In acelasi dosar au fost retinuti Mircea Octavian Constantinescu — director in Primaria Municipiului Bucuresti, fostul sofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenada, sefii Centrului Cultural ”Palatele Brancovenesti” — Florin Supeala si Ruxandra Petroi Avasiloae, precum si omul de afaceri Claudiu Bengalici. Ulterior, acestia au primit si ei mandate de arestare preventiva. De asemenea, Bogdan Popa, director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, si Romeo Albu au fost plasati in arest la domiciliu.
Adauga un comentariu