National

Sorin Oprescu ar fi primit, in 9 ocazii, intre 20 si 30.000 euro ca SA NU DEA AFARA un subaltern corupt

Publicat: 06 sept. 2015
1

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar primit, potrivit unui denunt de la dosar, in aproape 9 ocazii sume cuprinse intre 20.000 si 30.000 euro ca sa nu dea afara un subaltern despre care edilului sustinea ca au ajuns la el mai multe reclamatii ca primea mita.

Informatia apare in referatul prin care DNA solicita Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu pentru luare de mita.

„In denuntul formulat la data de 23.08.2015, (…) a invederat, printre altele, ca in anul 2014, avand in vedere ca inculpatului Sorin Oprescu, primar al municipiului Bucuresti, i-a reprosat ca au ajuns la el mai multe reclamatii la adresa (….), in sensul ca acesta din urma lua mita.

Citeste si Noi retineri in dosarul „MITA pentru Sorin Oprescu”

In consecinta (…..) a convenit cu (…..) si persoana de incredere a acestuia, sa-i dea inculpatului Oprescu o parte din aceasta mita, fara a-si aminti daca initiativa a fost a lui ori a lui (…..). Cu privire la justificarea remiterii unei parti din mita primita catre Primar, (…..) a aratat ca obiectivul dorit era aceea ca inculpatul Sorin Oprescu sa nu il dea afara, avand in vedere reprosarea reclamatiilor. De atunci, in cca. 9 ocazii, (…..) si (…..) i-au remis inculpatului Oprescu sume cuprinse intre 20.000 si 30.000 euro”, se arata in document.

In ceea ce priveste modul in care aveau loc remiterile, denuntatorul a aratat ca impreuna cu o alta persoana se deplasau la casa primarului, unde ii lasau banii, iar acesta din urma le spunea „Multumesc”.

„(…..) a mai precizat ca a incercat o data sa ii spuna inculpatului Oprescu de la care dintre contracte provine mita, insa primarul l-a intrerupt repede (‘mi-a dat-o scurt’) spunandu-i ca nu il intereseaza acest aspect”, se mentioneaza in referat.

Citeste si REFERAT DNA: Sorin Oprescu folosea un aparat de bruiaj pentru telefoanele mobile. Banii, lasati

De asemenea, intr-o declaratie data in 28 august, persoana respectiva a invederat ca de la inceputul anului 2012 consilierii personali ai primarului i-au adus la cunostinta ca acesta din urma nu il mai agreeaza.

„In consecinta, a luat legatura cu (…..) , stiind ca aceasta are o relatie buna cu primarul. Referitor la problema, aceasta i-a spus ca imi va stabili o intalnire cu primarul, pe care mi-a si stabilit-o aproximativ in vara anului 2012 in (…..) , la casa inculpatului Oprescu. La intalnirea ce a avut loc si la care au participat cei doi, (…..) l-a intrebat pe acesta care este problema si daca vrea sa il dea afara, primarul raspunzandu-i, cu aproximatie, ca «acum stiu drumul si sa vin acolo pe viitor sa discutam, ori de cate ori este nevoie».

Din exprimarea lui (…..) a dedus ca primarul vrea ca (…..) sa ceara bani de la contractorii privati aflati in relatii cu Palatele Mogosoaia, drept mita, si sa-i dea si inculpatului Oprescu o parte din acesti bani. La o discutie ulterioara (…..) i-a confirmat ca, pentru ca ‘sa fie bine’, trebuie sa ia mita de la contractorii privati si sa-i duca si primarului, iar acesta din urma nu primeste decat euro”, a sustinut denuntatorul.

Citeste si Oprescu, interviu acordat inainte de a fi retinut pentru luare de mita: „Nu suntem toti neam de

Acesta a subliniat ca, in consecinta, de la finalul anului 2012, (…..) a solicitat sume de bani de la contractorii privati aflati in relatie contractuala cu C.C.P.B.P.B in numele lui Oprescu si, din aceeasi perioada, a inceput sa dea din aceste sume de bani primarului, remitandu-i 90% din tot ceea ce incasa drept mita.
Adauga un comentariu