Actualitate

Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, acuzat de evaziune fiscala

Publicat: 10 iul. 2012
1

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, seful vamilor Viorel Comanita, si fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu sunt cercetati de DNA, alaturi de omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, pentru complicitate la evaziune in legatura cu importul de produse petroliere, au declarat surse judiciare. Prejudiciul este estimat la 50 de milioane de euro.

Aproximativ 40 de perchezitii au fost derulate de anchetatorii anticoruptie, in acest caz. Potrivit surselor citate procurorii anticoruptie ar fi dispus printr-o ordonanta data in dosarul 54/2011 punerea sub invinuire a fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, al sefului Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita, si al fostului sef al SIPI Constanta, Dan Florin Secareanu. Si Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, este invinuit in acest caz.

Potrivit surselor citate, cei patru sunt cercetati pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, toata investigatia pornind de la omul de afaceri Radu Nemes.

Concret, prin firmele pe care le controla Radu Nemes, sotia sa si concubina acestuia s-ar fi importat produse petroliere de o anumita calitate, iar dupa intrarea in tara acestia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioara. Sursele citate precizeaza ca prin aceasta procedura ilegala s-a urmarit plata unei accize mult mai mici pentru produsele petroliere in timp ce ele erau vandute in realitate pe piata neagra la o suma mult mai ridicata.

In acest fel a aparut evaziune fiscala cercetata de procurorii anticoruptie. Referitor la Blejnar, Comanita si Secareanu sursele citate mentioneaza ca cei trei ar fi avut cunostinta de activitatile ilegale ale firmelor lui Nemes, context in care fie nu au intervenit, fie le-au sprijinit.

Potrivit surselor citate, Secareanu a fost audiat de anchetatori, acesta aratandu-le ca nu doreste sa dea nicio declaratie.

La acest moment, se mai afla la sediul DNA in vederea audierii alte sapte persoane administratori ai celor 24 de firme vizate in aceasta ancheta.

Sursele citate nu au putut mentiona precis daca fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a fost citat pana la acest moment de anchetatori in acest caz.

Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta, Dan Florin Secareanu, a fost ridicat de anchetatori, luni, de pe autostrada A2, urmand sa fie dus in fata procurorilor DNA pentru a fi audiat intr-un „caz vast” de evaziune fiscala, au declarat pentru Mediafax surse judiciare

Sursa: realitatea.net




Comentarii
  • Anul trecut a reorganizat Garda si Vama prin reducere de personal. Avea nevoie de institutii sleite, vlaguite pentru a-si face de cap in voie. Pe lumea asta nimic nu ramane neplatit! Se strange latul in jurul Reginei, tovarase colonel Blejnar.

Adauga un comentariu