National

Sondaj de ultima ora! Rasturnare de situatie! Nimeni nu se astepta la asa ceva

Publicat: 16 oct. 2016
1

Un sondaj Avangarde realizat in perioada 5.10 – 12.10.2016 arata care sunt personalitatile politice despre care romanii au o parere buna.

Primul loc este ocupat de presedintele Klaus Iohannis in ceea ce priveste increderea in personalitatile politice din Romania.

Pe locul doi se afla primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, in timp ce locul trei este adjudecat de fostul premier Victor Ponta, la egalitate cu actualul sef al Executivului, Dacian Ciolos.

Astfel, la intrebarea „Ce parere aveti despre urmatoarele personalitati politice?”, oamenii au raspuns in proportie de 49% – Klaus Iohannis, 48% – Gabriela Firea, 45% – Victor Ponta, 45% – Dacian Ciolos, 44% – Ecaterina Andronescu.

Doar 26% dintre romani ii acorda liderului PNL, Alina Gorghiu, cea mai multa incredere, si 22% liderului PMP, Traian Basescu.

Barometrul de opinie realizat de Avangarde a fost realizat in perioada 5.10 – 12.10.2016, pe un esantion de 900 de persoane cu varste peste 18 ani, iar metoda de culegere a datelor a fost CATI (interviuri telefonice asistate de calculator).
Adauga un comentariu