Info Turism

SOLD-OUT Biletele pentru un celebru festival, epuizate in 34 de minute

Publicat: 08 oct. 2019
9

Biletele puse in vanzare pentru editia din 2020 a Festivalului Glastonbury din Marea Britanie s-au vandut integral duminica, in 34 de minute, dupa ce un numar record de 2,4 milioane de fani au facut rezervari pentru cea de-a 50-a editie a manifestarii, potrivit The Guardian.

O prima serie de bilete fusese pusa in vanzare joi, acele tichete epuizandu-se in 27 de minute. In total, au fost vandute 135.000 de bilete pentru cea de-a 50-a editie a Festivalului Glastonbury, care va avea loc in perioada 24 – 28 iunie 2020, la Worthy Farm, in Somerset.

Deocamdata, organizatorii nu au anuntat artistii care vor canta, dar exista zvonuri legate de Sir Paul McCartney, Taylor Swift si Fleetwood Mac drept posibile capete de afis, potrivit bbc.com.

Anul acesta, capete de afis au fost Stormzy, The Killers si The Cure.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat in 2012 pentru a nu afecta desfasurarea Jocurilor Olimpice de la Londra, are loc in mod traditional in ultimul weekend din luna iunie.

Festivalul Glastonbury atrage, in medie, 170.000 de spectatori in fiecare an, fiind organizat pe un platou ce apartine unei ferme de lapte din comitatul Somerset. Evenimentul a fost lansat dupa moartea lui Jimi Hendrix, in 1970. Participantii la prima editie au platit o lira sterlina, primind in schimb lapte de la ferma si putandu-i asculta pe Marc Bolan si Al Stewart. O perioada, festivalul nu a mai fost organizat anual, insa in anii '90 a capatat anvergura internationala pe care o are si in prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cantat la Glastonbury in 1997, Coldplay, dupa reprezentatia din 2002, si Muse, prin concertul din 2004, sa isi croiasca drumul catre succes.
Adauga un comentariu