Eveniment-Social

Soferi inzapeziti pe drumurile din judet

Publicat: 05 ian. 2015
1

@ Mai multe autoturisme au ramas ieri blocate pe un drum judetean din cauza viscolului si a caderilor masive de zapada @ Timp de cateva ore, soferii nu au mai avut cum inainta, fiind nevoiti sa astepte interventia utilajelor de deszapezire pentru a putea ajunge la destinatie

Zapada care a cazut in judet in aceste zile a creat noi probleme soferilor. Pe unele artere din judet s-a circulat cu dificultate, mai multe autoturisme ramanand blocate timp de cateva ore. Aseara, erau inchise traficului rutier 8 sectoare de drum de pe 7 drumuri judetene: DJ 208L Bratesti-Miroslovesti, DJ 208O DN 2-Ciohorani,DJ 281 Siretel-Sticlaria, DJ 208I Blagesti-Crivesti-Vanatori, DJ 208G Kogalniceni-Oboroceni- Movileni, DJ 282E  Madarjac-Poiana de Sus, DJ 246 Tufestii de Sus- Scanteia si Draguseni- Ipatele. Cele mai mari probleme au fost in zona Pascaniului, unde cateva autoturisme au ramas in nameti ore intregi pentru ca nu mai puteau inainta din cauza sulurilor de zapada care se formau pe carosabil. Este vorba de DJ 281 C Blagesti – Todiresti, unde utilajele de deszapezire nu au reusit sa faca fata decat cu greu. Vantul puternic a facut imposibila deblocarea drumului, iar soferii au fost nevoiti sa astepte pana se relua circulatia sau sa se intoarca din drum. Conform drumarilor ieseni, intr-o prima faza s-a actionat pe un singur fir de mers pentru a se decongestiona traficul.

„Au fost probleme pe mai multe drumuri, se circula in conditii de iarna, insa lucrurile sunt tinute sub control. Avem utilaje scoase pe toate drumurile din judet unde s-au inregistrat dificultati, insa situatia este sub control”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Si pe sectoarele de drum national din judetul Iasi s-a actionat ieri cu cateva zeci de utilaje pentru a se indeparta zapada cazuta pe carosabil. Astfel, pe sectoarele de drum national s-a actionat cu 28 autoutilaje si s-au raspandit 195 tone de material antiderapant pe DN 2, DN 24, DN 24C, DN 28, DN 28A, DN 28B si DN 28D. Conform previziunilor meteorologice, in aceste zile se asteapta noi caderi de zapada si formarea poleiului pe drumurile nationale si judetene.
Adauga un comentariu