Eveniment-Social

Soferi, fiti pe faza! Se modifica din nou semaforizarea intersectiilor din oras

Publicat: 06 nov. 2013
1

@ Municipalitatea a decis modificari importante ale reglementarilor pe linie de circulatie, fiind redeschise strazi, infiintate treceri de pietoni, semaforizari sau statii noi pentru mijloacele de transport in comun

Comisia de Circulatie a municipiului Iasi, intrunita ieri, a aprobat o serie de modificari ce vor fi aduse reglementarilor privind circulatia rutiera in oras. In zona Liceului Octav Bancila, pe strazile Bratianu si Stroescu, au aparut doua noi treceri de pietoni, de o parte si de alta a liceului. Totodata, comisia din care fac parte oficiali ai municipalitatii, dar si ai Politiei Rutiere, au aprobat introducerea unui dublu sens de circulatie pe strada Cismeaua Pacurari, pe tronsonul dintre Strada Arcu si strada Pacurari. In zona au mai aparut o serie de modificari si in ceea ce priveste transportul public de calatori. Astfel, a fost infiintata o noua statie in care vor opri mijloacele de transport public, pe strada Arcu. „Noua statie este amplasata vizavi de fosta sala de sport Vointa, pentru ca intre Billa si Piata Unirii nu exista o statie pentru mijloacele de transport in comun, lucru care a fost corectat cu aceasta ocazie. Comisia a mai decis si mutarea a doua statii in care opreau mijloacele de transport public judetean, respectiv cele de pe bulevardul Nicolae Iorga. Vorbim de statia de langa Hotel Conest din Nicolina, de fapt ambele statii din zona, acestea urmand a fi mutate in spate, pe strada Mitropolit Varlaam. Mijloacele de transport care opreau in zona obstructionau circulatia pe bulevardul pe care deja este deschis un santier”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Semafoare noi in Fundatie si la Palas

In ceea ce priveste semaforizarea, in oras se pregatesc doua schimbari. Astfel, in Fundatie deja s-au instalat semafoarele care vor gestiona traficul dupa finalizarea, cel putin partiala, a lucrarilor din zona pasajului Mihai Eminescu. Totodata, iesirea de la Palas spre Sfantul Lazar, cea de la intersectia cu strada Smardan, va fi semnalizata incepand de saptamana aceasta, cu un indicator de „Obligatoriu la Dreapta”, vizibilitatea pentru cei care faceau stanga fiind, practic, inexistenta. „Aceasta intersectie intentionam chiar sa o semaforizam, fiind inclusa in proiectul de management al traficului, pe care l-am demarat deja”, spune viceprimarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • Ok, am inteles ca trebuie semaforizare, e normal.
    Dar faceti in asa fel incat sa sincronizati semafoarele alea, ca dam din rosu in rosu,
    Splai bahlui langa podul cantemir..2 semafoare nesincronizate in 100m. Semafoarele de la gara, cel din fata de la Mcdonalds sa fie mai scurt cu 10 secunde decat cel din fata cladirii vamii vechi…ca raman soferii in mijlocul intersectiei, apoi dupa ce treci de cele 2 dai in urmatorul semafor care se face rosu, cel din intersectia spre billa. Si sunt foarte multe exemple de gandire si executare proasta a semaforizarii.

  • Aceeasi situatie este si pe Socola, cu semafoarele de la Casa Sindicatelor, liceul de Transporturi,Granitul.
    De asemeni ar fi binevenit un semafor la trecerea de pietoni din fata bisericii sf. Constantin si Elena (sala sporturilor)care sa fie identic cu cel de la BCR.

Adauga un comentariu