Eveniment-Social

Socant! Un deputat iesean a fost dat disparut – FOTO, VIDEO

Publicat: 28 feb. 2014

@ A ajuns deputat in Parlamentul Romaniei dupa ce a fost votat masiv de iesenii din colegiul in care a candidat @ De atunci si pana in prezent, nu si-a mai facut aparitia printre sateni @ Oamenii l-au amenintat ca nu-l vor mai vota si la urmatoarele alegeri @ „Nu l-am vazut decat la votare. De atunci nu l-am mai vazut. As fi dorit sa-l mai vad, poate mai avem nevoie de dansul, poate un sprijin. Macar pe cei care au trecut in etate, cateodata cand nu are ce face la conducere, sa vina printr-un sat necajit, uitat de toata lumea”, a spus Toader Barzu, un batran din comuna Erbiceni

Sute de mii de ieseni au votat, in urma cu mai bine de un an, parlamentarii care-i reprezinta la nivel central. Din decembrie 2012 si pana in prezent, foarte putini alesi au mai fost prin colegiile lor. Reporterii BUNA ZIUA IASI au fost prin mai multe comune din judet, pentru a discuta cu iesenii despre personajele care le-au cerut votul si care au uitat complet de ei. Este si cazul colegiului 7 – Podu Iloaiei unde deputat este liberalul Costel Alexe. Oamenii din comunele alaturate orasului sustin ca nu l-au mai vazut pe tanarul liberal din campania electorala. Alexe reprezinta unul din cele mai mari colegii de deputati din judetul Iasi: orasul Podu Iloaiei si comunele Alexandru Ioan Cuza, Baltati, Braesti, Butea, Dumesti, Erbiceni, Gropnita, Halaucesti, Lungani, Madarjac, Mircesti, Mogosesti-Siret, Oteleni, Popesti, Rachiteni si Sinesti. Alexe poate nu este singurul parlamentar de care oamenii simpli de la tara nu-si mai aduc aminte cum arata dupa ce le-a cerut votul.

De exemplu, in comuna Erbiceni, oamenii abia daca il cunosc. Batranii satului ar vrea sa-l vada din nou fata in fata pentru a-i cere explicatii, insa abia au auzit de numele lui. „Nu l-am vazut decat la votare. De atunci nu l-am mai vazut. As fi dorit sa-l mai vad, poate mai avem nevoie de dansul, poate un sprijin. Macar pe cei care au trecut in etate, cateodata cand nu are ce face la conducere sa vina printr-un sat necajit, uitat de toata lumea. Nu am nimic cu nimeni, dar daca el a capatat oleaca de paine in mana, sa o tina cu sanatate. Dar tare as dori sa fie bine in tara asta”, a spus Toader Barzu, un batran din comuna Erbiceni. „Nu-mi pare rau ca i-am dat votul, dar imi pare rau ca nu l-am mai vazut. Asta imi pare rau. Am dat mana cu el, mi-a parut bine. Foarte bine imi pare cand vine un conducator de la partide, dar nu l-am mai vazut de atunci si asta imi pare rau”, a adaugat batranul de 81 ani.

Prezent pe stalpi

Nici in comuna Popesti, oamenii nu au auzit prea multe de parlamentarul pe care l-au votat masiv in decembrie 2012. „Cu cine am votat? Cu dom’ primar. Ah, de parlamentare era vorba? Pai, nu stiu cum il cheama. N-am ce sa-i spun decat sa ne ajute si pe noi cu drumurile, cu proiecte. Apa avem deja de la fantani, asa ca poate sa ne ajute cu altele, dar macar sa faca ceva. Parca a fost pe aici, dar nu stiu sigur ca nu-l prea stiu. O fi fost la sarbatoarea comunei. Sa vina sa ne faca comuna, soseaua, sa ne gasim locuri de munca. Astea ne trebuie noua”, a spus Elena Pricop din Popesti. In comuna, pe cate un stalp mai apar afise cu USL si Costel Alexe. Chiar si asa, lumea din sat nu-si aduce aminte sa-l fi vazut vreodata pe acolo pe cel care le-a cerut votul. „Eu nici nu l-am votat. M-am dus cu aialaltii. Pe acesta (Costel Alexe – n.r.) nici macar nu l-am vazut vreodata in viata mea. Nu prea ma mai intereseaza politica si nici cine mai iese deputat, senator sau mai stiu eu ce. Eu tot prost o duc”, a spus Constantin Baju din Popesti.

Necunoscut acasa

O situatie asemanatoare este si la Podu Iloaiei. Cu greu, oamenii din oras si-au adus aminte de Costel Alexe, mai ales ca acesta are si cabinet in orasul lor. Alexe a mai venit prin Podu Iloaiei, insa oamenii din aceasta zona il arata cu degetul. Cel putin cei care locuiesc in partea spre Popesti nu l-au vazut niciodata la ochi pe liberalul ajuns parlamentar. „Nu se creeaza locuri de munca, sunt oameni care nu au cu ce sa traiasca. Noi alegem, votam, dar nu s-a facut nimic din ce a promis. Ce sa-i transmit? Sa creeze locuri de munca, sa faca un spital, nu avem maternitate pentru copii, nu avem pediatrie pentru copii. Ne pare rau ca l-am votat, trebuia sa alegem pe cineva. Daca nu e in stare, sa vina altcineva”, a precizat Bran Corobuta.
Comentarii
  • Singurul lucru pe care l-am auzit despre el este ca lua spaga la Cadastru. Sa il vedeti prin Parlament ce aere de mare om isi da….Este un pacalici care a avut noroc chior.

  • Aratati-mi un deputat sau senator care e diferit de acesta…
    Asta propun ei pe liste, in urma cotizarilor.
    Iar tarnii de rand aleg dupa cati litri de tuica dai, orez faina etc., fie si cu o zi inainte de alegeri.

    • Si vina cui e?A celor ce il voteaza sau a celui ce candideaza?Sper sa muriti de foame,voi ati ales,altii trag ponoasele.Cam asta inseamna votul in rahatul de Romania.Toti prostii au drept de vot,si asa s-a distrus tara,pe asta s-a mizat.Sa Traiti Bine.

  • un deputat diferit de alexe este dl. Iacoban:un om serios si un politician care a aratat viziune pentru dezvoltarea Iasului si a sahului romanesc.Respect pentru dl Sorin Iacoban care va fi urmatorul primar al Iasului.

Adauga un comentariu