Actualitate

Socant! Sute de mii de ieseni, ajunsi la mila unei firme – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 aug. 2014

@ Calvarul din Bucium intra in prelungiri @ Termenele de receptie au inceput sa fie deja decalate @ Ultimele promisiuni dau santierul inchis pana la inceperea scolii @ Ieri, toti muncitorii sprijineau lopetile in jurul unei gropi

Una din intrarile principale in Iasi arata ca un santier abandonat. Lucrarile pe care le deruleaza pe Soseaua Bucium firmele contractate de ApaVital se deruleaza cu viteza melcului. Iesenii sunt obligati zilnic sa crantaneasca intre dinti nisipul si praful pe care il starnesc masinile pe strada. Desi sapaturile au fost finalizate in cea mai mare parte, ba chiar si santurile au fost acoperite si terasamentul de deasupra retelelor de apa si canal este facut, asfaltarea pare sa fi ajuns la mila celor de la Citadin. Firma primariei s-a lipit de o subcontractare, dar pana in prezent cea mai mare parte din Soseaua Bucium inca arata la fel ca in primavara.

Lucrarile din Bucium au inceput in data de 09 septembrie 2013 si constau in montarea unui colector de canalizare, din conducta de beton cu diametru de 1.000 metri pe o lungime de 3.396 metri. La aceasta data sunt realizati 3.326 metri liniari, diferenta de 70 metri liniari urmand sa fie finalizata pana la data de 1 septembrie 2014. In ce priveste lucrarile de asfaltare acestea intra in sarcina antreprenorului S.C. Hidroconstructia S.A., prin subcontractantul S.C. Citadin S.A. La aceasta data sunt asfaltati 1.020 metri liniari pe o latime medie de 3 metri. Mai sunt de executat asfaltari pe o lungime de 2.376 metri, pana la data de 15 septembrie 2014″, a transmis Razvan Manolache, purtatorul de cuvant al ApaVital.

Incep sa apara intarzierile

Potrivit celor de la ApaVital, termenele de receptie au inceput sa fie decalate. Oficial, nu sunt probleme, dar lucrarile sunt ramase mult in urma, mai ales in ce priveste asfaltarea. „Nu pot sa inteleg de ce isi bat joc de oameni. Daca santul e acoperit si tasat din primavara, de ce nu asfalteaza? Ca sa inghitim noi zilnic nori de praf?”, se plangea ieri un iesean care astepta autobuzul in Bucium. Potrivit locatarilor din zona, constructorii pe santier sunt din ce in ce mai putini. Ieri, 12 muncitori de la Hidroconstructia erau adunati toti, cu sef de echipa si inginer, in jurul unei gropi. „Dati-mi pace sa-mi fac treaba. Vreti sa ma dea afara. Nu am ce sa va spun”, a declarat inginerul care supraveghea groapa.

In loc de utilaje de la Citadin, reporterii BUNA ZIUA IASI au gasit in Bucium ieri o trupa de maturatori de la SC Servicii Publice SA, o alta firma a primariei, care incarcau asfaltul decapat in cupa unei vole.

„Intrucat au aparut probleme neprevazute, care au impus devieri de retele de gaz sau electricitate, si care urmeaza proceduri greoaie de implementare din partea societatilor care gestioneaza aceste retele, termenul de finalizare prevazut initial si anume 18 august 2014 s-a decalat cu perioada impusa de executarea acestor lucrari pana la data estimata de 15 septembrie 2014. De asemenea, dupa montarea tubulaturii de canalizare la adancime s-a luat decizia de montare si a unor conducte noi de distributie a apei care vor rezolva problemele existente in ultimii ani in zona Bucium. Montajul acestora nu modifica termenul final de executie al investitiei pe reteaua de canalizare, dar vor exclude pe viitor interventiile prin spargerea asfaltarii proaspat refacute”, a detaliat Razvan Manolache.
Comentarii
Adauga un comentariu