National

SOC! Viorel Hrebenciuc, proprietar pe 500 de mp pentru suma de 25 de dolari

Publicat: 28 oct. 2014
1

Dezvaluiri incendiare despre afacerile lui Viorel Hrebenciuc. In 1992, pe cand era prefect de Bacau, deputatul a reusit sa puna mana pe 500 de metri patrati de teren in Slanic Moldova pentru suma derizorie de 25 de dolari americani. Pe contract, fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor a platit pentru parcela doar zece mii de lei, ce echivalau, la acea vreme, cu doua burse studentesti.

Hrebenciuc a cumparat terenul de la omul de afaceri Costel Casuneanu, pe care chiar deputatul il improprietarise. Nu este singura afacere in care Viorel Hrebenciuc a fost implicat, pe langa Dosarul Retrocedarilor. La aceeasi adresa cu firma offshore detinuta de fiul social-democratului, Andrei Hrebenciuc, functioneaza o alta societate cu rol in preluarea frauduloasa a patrimoniului statiunii Slanic Moldova.

Citeste si Andrei Hrebenciuc a contestat arestarea preventiva de 30 de zile

Jurnalistii de la Romania Curata au prezentat documente incendiare care arata modul in care Viorel Hrebenciuc a devenit proprietarul a 500 de metri patrati in statiunea Slanic Moldova, pentru care a platit o suma derizorie.

In 1992, lui Costel Casuneanu, cunoscut drept Regele Asfaltului, i-a fost reconstituit dreptul de proprietate pe o suprafata de 2.500 mp in Slanic Moldova, in ciuda faptului ca omul de afaceri era de loc din alta parte a judetului, si anume comuna Oituz.

Casuneanu a fost improprietarit cu respectivul lot chiar de catre Hrebenciuc, pe atunci, prefect de Bacau. La mai putin de o luna dupa ce a fost semnat certificatul de proprietate, 20% din aceasta suprafata, mai exact 500 metri patrati au fost vanduti familiei Hrebenciuc.

Socanta este suma in schimbul careia Viorel Hrebenciuc s-a ales cu terenul din Slanic Moldova: 25 de dolari pentru terenul de 500 de metri patrati, cu deschidere la drum si cu padurea in spate.

Citeste si Traian Basescu, despre discutiile Hrebenciuc-Sova: „Te ia si rasul!”

Raportat la salariul mediu pe economie din 1992, care era de 20.000 de lei, achizitia lui Viorel Hrebenciuc valora mai putin de jumatate. La ora actuala, suma platita de Hrebenciuc pe teren echivaleaza cu un pranz sau o cina de doua persoane la restaurant sau cu 5-6 pachete de tigari.

Jurnalistii de la Romania Curata prezinta si increngatura incredibila creata de Viorel Hrebenciuc pentru preluarea hotelului Perla Moldovei. Potrivit acestora, la aceeasi adresa la care functiona off-shore-ul din Cipru al lui Andrei Hrebenciuc, mentionat in dosarul retrocedarilor ilegale, mai exista o alta societate apropiata familiei Hrebenciuc.

Firma ii avea pe hartie ca proprietari pe Mergeani Nicolae  si Prodan Victor Adrian, exact persoanele mentionate in dosarul retrocedarilor. In anul 2012, societatea detinuta de acestia,Sharp Advanced Solutions SRL, a intrat in actionariatul SC Hotel Perla Moldovei, detinut de Maria Serban. Aceasta este nimeni alta decat mama primarului PSD din Slanic Moldova, Andrei Serban, finul lui Viorel Hrebenciuc.

Astfel s-a ajuns ca hotelul cotat la 5 stele sa fie detinut in coproprietate de un offshore controlat indirect de fostul deputat PSD si de mama finului acestuia.

Un indiciu legat de preluarea Hotelului Perla de catre Viorel hrebenciuc il reprezinta si un filmulet de prezentare al orasului Slanic Moldova. Pe imagini, se poate observa ca pe terasa de la ultimul etaj sunt inscriptionate stilizat initialele Hotelului Perla, H P. In schimb, la etajul 1 sunt trecute literele H V, adica exact initialele fostului deputat. (ILUSTRATIE LA 2.10)

Citeste si Viorel Hrebenciuc RETINUT de DNA. Este dus la Curtea Suprema cu mandat – UPDATE

Intregul patrimoniu al statiunii Slanic Moldova format din numeroase vile si hoteluri, a fost preluat in acelasi stil de catre membrii unei grupari coordonate de Viorel Hrebenciuc, Andrei Serban sau omul de afaceri Corneliu Iacobov.

Iacobov a cumparat in 2005 75% din Intreprinderea Balneo Climaterica Slanic Moldova pentru suma de 20 de miliarde de lei vechi. Suma care s-a dovedit a fi insa derizorie, in conditiile in care doar pentru un singur complex din portofoliul societatii, Iacobov a primit ulterior 26 de miliarde de lei vechi de la SC Electrica SA.
Comentarii
Adauga un comentariu