Actualitate

Soc! Prefectul Iasului, evacuat din casa de seful de partid – FOTO

Publicat: 23 aug. 2012

@ Prefectul suspendat Radu Prisacaru a ramas fara casa din cauza unei datorii in valoare de 2,6 miliarde lei vechi pe care o avea catre firma Fene Grup SA, care ii apartine sefului sau de partid Relu Fenechiu @ Pe data de 22 martie 2011, Radu Prisacaru a semnat documentele prin care cedeaza casa catre firma lui Fenechiu @ Fostul prefect a fost condamnat la 4 ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat ca ar fi solicitat mita pentru a retroceda o suprafata de teren catre familia Forna

Si falit, si la un pas de a intra in puscarie. Asta este tot ce a ramas din prefectul suspendat Radu Prisacaru. Din cauza unei datorii pe care o avea catre firma fostului sau sef de partid, Relu Fenechiu, in prezent mare lider politic national, Radu Prisacaru a ramas fara vila din Bucium din cartierul I.C Bratianu. Pentru ca nu a mai avut un loc de munca dupa ce a fost arestat pentru o perioada de 29 de zile in toamna anului 2006, Radu Prisacaru nu si-a mai putut plati datoriile pe care le avea fata de Relu Fenechiu. Acesta din urma nu l-a iertat de datorie desi Prisacaru i-a fost fidel tot timpul si in final i-a luat casa. Astfel, pe data de 22 martie 2011, intre Radu Prisacaru si SC Fene Grup SA se semneaza un ante-contract de vanzare-cumparare in care se precizeaza ca fostul prefect cedeaza casa in contul datoriei mentionate. in acelasi act se mai precizeaza ca vila si terenul din jur sunt ipotecate la doua banci, ca urmare a doua credite luate de Radu Prisacaru si familia sa. Fene Grup ar urma sa intre in posesia deplina a proprietatii in momentul in care vor fi achitate integral creditele respective, unul in valoare de 65.000 euro, iar celalalt in valoare de 1,33 miliarde lei vechi.
Imobilul care a ajuns astfel in proprietatea firmei lui Fenechiu este compus dintr-o suprafata de 662 metri patrati de teren si o casa cu etaj cu o suprafata utila de 127 metri patrati.

Datorii mai vechi

„Este implicat si domnul Relu Fenechiu si altii” spunea Radu Prisacaru jurnalistilor, cu catuse la maini in fata sediului DNA dupa ce a fost arestat in flagrant in 2006 de procurori pentru luare de mita. Dupa aceea, nu a mai spus in ce fel era implicat si Relu Fenechiu in afacerea in care era acuzat ca ar fi solicitat mita pentru a retroceda familiei Forna o suprafata de 16 hectare de teren. Cert este ca dupa aceea, probabil pentru a-i cumpara pentru o perioada tacerea, Fenechiu a gasit o solutie pentru a scoate bani din conturile firmei Fene Grup SA si a-i da lui Radu Prisacaru. Acesta din urma avea nevoie disperata de bani pentru a-si plati avocatii. Astfel, in data de 15.08.2008 intre Radu Prisacaru si SC Fene Grup SA s-a semnat un contract de vanzare-cumparare prin care fostul prefect instraina o parte din curtea casei pentru a mai face rost de niste bani. Cu aceasta ocazie, Radu Prisacaru vindea catre SC Fene Grup SA suprafata de 315 metri patrati situata pe Aleea Teilor nr.5 in cartierul I.C Bratianu si a primit in schimb de la Fenechiu peste jumatate de miliard de lei, mai exact 57.523 RON.
Reamintim ca Prisacaru a inceput sa-si construiasca o vila in cartierul lui Fenechiu imediat dupa ce a ajuns prefect. Conform contractului numarul 712 din 23.05.2006, firma lui Fenechiu a vandut sotilor Vasile Radu si Liliana Anca Prisacaru suprafata de 1.012,46 metri patrati, situata in intravilanul extins al municipiului Iasi, zona Bucium. Potrivit acestui contract, valoarea tranzactiei era de 72.406 RON, adica 724 milioane lei vechi. „Pretul declarat al acestei vanzari este de 72.406 RON, suma pe care eu, reprezentantul legal al vanzatoarei, am primit-o integral de la cumparatori, anterior datei autentificarii prezentului contract cu factura fiscala numarul 2630901/2006”, se arata in contractul mentionat.
Imediat dupa aceea, firma lui Fenechiu a inceput sa-i construiasca vila. S-ar parea ca Radu Prisacaru nu avea bani cash sa-si ridice casa si a imprumutat bani de la Fenechiu, dar a apelat si la doua credite bancare a caror valoare a fost mentionata mai sus. Se pare ca o buna perioada de timp, Relu Fenechiu l-a pasuit si nu i-a mai cerut banii. Intre timp, Radu Prisacaru a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare si probabil Fenechiu a considerat ca fostul prefect nu mai reprezenta niciun pericol si astfel a decis sa-l execute. De aceea, i-a fost luata casa in contul datoriei.
Comentarii
  • cine-l leaga pe acest excroc FENECHIU??????DNA_ ce face??il mai suportam mult???trbuie confiscata absolut toata averea cu tot cu locatarii ca rte au cumparat din furaciunile lui,pentruca au fost partasi la fraude!sa vedem si pedepsirea fraudelor de la referendum.citi fraieri de ieseni au votat multiplu si pe citi i-a dus de nas ACEST EXCROC AL IASULUI.CLICA FENECHITA&DASCALU;.

    • Tora, esti proasta/prost? Ce vina au locatarii caselor sunt oameni de rand? De ce sa li se confiste casele? Esti bolnav?Ce vina are omul de rand in afacerile lui? Omul pur si simplu a cumparat casa. Sa vedem pedepsirea lui Basescu cu „n” ani de inchisoare daca ii se deschid dosarele. Fenechiu are o procese, justitia a fost a lui Basescu timp de OPT ani si nu a patit nimic Fene asa ca mai bine taci dreq. Sunt multi obsedati pe BZI care comenteaza, daca vine Ponta si Antonescu scapa Fenechiu. Nu-i adevarat ! Uite ca Nastase care e de O MIE DE ORI MAI MARE decat Fenechiu nu a scapat de inchisoare.Basescu scapa, Udrea Scapa, Videanu Scapa, Cocos evaziune fiscala milioane euro scapa, Bejnar scapa.

Adauga un comentariu